Barnbarn Isak ...

in
...som just firat födelsedag, började skolan igår, Waldorfskola, precis som storebror. Varje barn får en ros och hälsas välkommen till skolan. Det är en fantastisk skola som jag har besökt. Barnen bjuds en utbildning med mycket skapande verksamhet och en helhetssyn på människan. Lärandet sker genom rörelse  och genom skapande,  dans (eurytmi) , saga, målning, teater.   Alla sinnen ska få sin stimulans,( inte mest intellektet), alltsamman hänger ihop i en människosyn som är ovanlig i sin helhet idag och som måste ha varit ännu ovanligare då när Rudolf Steiner skapade den för drygt 100 år sedan. Lärarna i Waldorfskolan ses som nyckelpersoner och följer sin klass under hela tiden fram till högstadiet tror jag.
 
Nu ska man inte tro att det finns någon skolform som är helt  perfekt men det finns mycket i Waldorf som tilltalar mig. Förutom att innehållet i undervisningen och metoderna är väl anpassade till barnens behov och mognad, så är skolbyggnaderna vackra och av hög kvalitet, byggda i naturmaterial, målade med naturfärger. Man anser att miljön som barnen vistas i påverkar dem och därför ska den utformas med kvalitet och skönhet.

Kommentarer
Postat av: Mia

Walldorffskolan har säkert mycket som är bra, men jag ryser litet när jag läser att samma lärare följer barnen under alla klasserna! Inte kul att vara den som inte gillar läraren där. Min ena son hade en lärare under sex år och det var alldeles för länge. Från början var hon mycket omtyckt och uppskattad, men ju äldre ungarna blev desto mer trötta blev de på henne. Ja, jag tror det är nyttigt att byta lärare ibland.

Därmed säger jag inte att jag inte gillar deras pedagogik, den kan jag alldeles för litet om för att uttala mig om.

Postat av: Annika

Låter som en mycket bra skola. Visst är miljön omkring oss och inte minst för barnen viktig. Hade aldrig hört talas om den skolan tidigare. Men det låter toppen tycker jag.

2012-08-21 @ 10:59:51
URL: http://badtant.bloggo.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback