Våtutrymmet ...

... i nya huset är inte så stort och måste alltså planeras in i minsta centimeter. Där har vi lagt ner mycket möda på att placera allt rätt, att få med det som måste vara med men inte en enda sak mer än nödvändigt.  Det har varit många timmars planeringsprat och letande på nätet efter exakt rätt inredningsdetaljer. Tryckkärlet som skulle ha varit här åkte ut.Det här har vi klurat på; om det räcker med det här som avställningsyta i duschen. Eller måste det finnas en hylla också? Antingen en av kakel tvärs över hörnet längst in, eller en som hänger från överkanten på duschen?

Jag har i alla fall impregnerat fogarna i duschen, i golvet i hela våtutrymmet och ovanför diskbänken. Förhoppningsvis håller de ifrån sig lorten längre tid då och mörknar inte så mycket. Men det var nytt för mig så jag vet inte.


Med en elektrisk handdukstork och Ikea-hängarna på insidan dörren så borde det räcka för 4 pers att hänga upp sina handdukar. Vi ville slippa borra mer hål i kakelväggen.


Den här hängaren är himla listig, man bara häktar på den på ovansidan av dörren och vips så finns det 6 krokar som handdukshängare. Ingen håltagning och man bara tar ner om man ångrar sig. Vi ska köpa en sån till det lilla sovrummet också.


Duschen fick bli en kombo av en lite större takdúsch och en mindre handdusch. Fast kilopriset på såna här kan man fundera på. Kan inte klura ut vad som gör dem så dyra.


Och så måste jag bara lägga ut min favvoplats i det nya huset en gång till (tjat - tjat - tjat!!!) . Kitschköret i våtutrymmet: Spegeln från Nysäters Antik, Topeliuslampan från Sekelskifte och taklampan som köpts via Ahlsell.
Badrumsskåp blev det inget, det var klart från början. Det är trist att slå huvudet i när man lutar sig fram över tvättstället och jag ville gärna ha den fina spegeln istället. Sen var frågan om det skulle bli några hyllor bredvid spegeln, men vi kom på  att avställningsytorna kommer att räcka med de som finns på tvättmaskinen och på kommoden. Dessutom finns ju ett litet skåp inne i kommoden.

Kommentarer
Postat av: Veiken

Riktigt snyggt. Bra planerat. Det finns en liten hylla, som man hänger på duschstången och tar ingen plats. Ha det så gott!

Postat av: Veiken

Finns på IKEA. Den här liknar vår.http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/20171312/

2012-04-18 @ 19:48:41
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Inga M

Veiken: Hmmm precis den där köpte vi på Ikea. Tog glada i hågen hem den och hängde upp, men det funkar inte för duschens vägg skjuts nästan hela vägen till väggen,. det blir bara så där 10 – 15 cm kvar att hänga nåt på. Men tack för tipset.

2012-04-18 @ 20:28:19
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Zarah

Fräscht och snyggt.

2012-04-18 @ 20:36:12
URL: http://verandan.svenskablogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback