"Gustaf i den nordiska natten" invigd!


Igår långfredagen invigde vi  skulpturen "Gustaf i den nordiska natten" vid en högtidlig ceremoni, med "Champagne" + tilltugg,jakthornblåsfanfar, symbolisk avtäckning, näverlurfanfar, tal, korvgrillning för barnen, vacker solnegång, applåder och ett par timmars mingel. Inbjudna var vi själva förstås, skulptören Axel med fru, deras son Ivan med familj, vår dotter och barnbarn. Jag hade inte kameran med och mobilen hade laddat ur så det blev skralt med fotandet. Bilderna här är tagna av dotter och Roland.


Här har täckelset fallit, skulptören tackas och tal hålls för att förklara varför det blev just namnet "Gustaf i den nordiska natten"


Luffarkaminen värmde i någon mån och grillades korv på. Det är bara en björkstock som sågats genom med motorsåg och så tänts på där nere i hålet som blir. Om man vill steka något med stekpanna ovanpå så går det ockå bra, den värmer också någon timme medan den brinner. Men igår var det alltså korvgrillning med barnen som gällde.


Bilden på Moses bakom luffarkaminen blev nästan magisk och lite otäck. Vid en snabb anblick kan det se ut som om vi försökte grilla barnen, men det var alltså korv som grillades och inget annat.Vi hade en trevlig kväll i alla fall och glädjer oss åt den fina skulpturen och  att det nya huset (o vi!) fått så trevliga grannar. Det kunde ha varit lite varmare, knappt plusgrader var det, men den vackra solnedgången över sjön värmde, om inte kroppen så i alla fall själen. Det blir nog en invigningsfest för själva huset också så småningom.

Kommentarer
Postat av: Marie

Trevlig med en invigningsfest! Ja, ibland kanske man ska se till att sätta lite mer guldkant på tillvaron genom exempelvis någonting så enkelt som en invigningsfest!

Postat av: Zarah

Grilla barnen, ja, det vore inte så lyckat! Bilden blev litet häftig i alla fall...

2012-04-07 @ 11:07:01
URL: http://verandan.svenskablogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback