Viltolyckor ...

... händer en del här i Värmland, fast visst bara hälften så många i år som förra året. Det är mest älg och rådjur än så länge. I län med vildsvin och hjort så är det också vanliga olycksorsaker. Nu finns en sida, hos Nationella Viltolycksrådet, där man kan se var viltolyckor ägt rum, olyckor som föranlett polisen att inkalla eftersöksekipage, dvs jägare med hund. Man försöker spåra upp viltet för att förkorta djurens lidande. Här är sidan, som dessutom innehåller intressant statistik över när på året de olika viltslagen orsakar mest olyckor.
http://www.viltolycka.se/hem.aspx?mapc=16

Kommentarer
Postat av: Zarah

Nær jag arbetade i hjemmetjensten før ett par veckor sedan fick jag två rådjur framfør mig en mørk kvæll. Stenmurar på båda sidor gatan, smal dessutom. De blev førstås jættestressade, jag tog det lugnt tills de hade kommit av vægen ett stycke længre fram. Samma kvæll gick æven en gåsfamilj æver vægen så trafiken fick stanna och samam kvæll knallade en igelkott øver vægen dær jag for fram. Konstigt nog så var det endast den kvællen som jag såg djurlivet i Norge på det sættet.

Postat av: soffie

usch det är så otäckt med viltolyckor tur att de har satt upp viltstängsel på många platser,jag ska jobba uppe i Molkom ett par dagar i oktober å jag gillar ej att köra påmorgonen i mörkret, kramen

2011-09-12 @ 20:49:30
URL: http://soffie69.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback