Pürschbocken igår fredag!


Den här bocken var jättestor, han har gått runt huset länge nu och Roland har väntat på att bli ägare till det här geväret så att han ska kunna fälla den. Det är just nu lovligt att skjuta hornbärande bock med kulvapen, kallas pürschjakt. Hundjakt kommer senare. Igår fredag så kom läget. Bocken stod på åkern bredvid vårt hus och kunde fällas direkt



Träffen var väldigt bra, bocken var i stort sett död i träffögonblicket, gjorde bara en rusch på 30 meter in i skogen in under en gran. Roland hämtade Oskar som snabbt hittade honom. Han är bra på att spåra och det är tur för här hade det varit svårt att se bocken annars.





Träffen i hjärt-lungområdet



Det var tungt att dra hem, bocken var stor.


Nu var alltså Sillstryparens gamla gevär invigt här i nya händer, vad det heter får jag återkomma till när gubben vaknar, för jag har ingen aning, vet bara att det är en klen kulkaliber. Jo, det är en Sako Hunter kaliber 222 Remington. Kikaren är en vanlig rödpunkt 3-12 förstoring. Det är alltså ett klass 2-vapen som bl.a. används till fågeljakt och rådjur, men inte älg och annat större vilt. Det har en rak kulbana och väl inskjutet så kan man få bra träff även på längre håll. Roland är väldigt nöjd med det här vapnet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback