Korna måste gå ute ...

... och beta till den 15:e oktober i Halland, det säger länsstyrelsen bestämt. Men det blir konstigt att tvinga korna till kalenderstyrt betande. Nu går de omkring där i regn, rusk och blåst och skulle egentligen behöva få vara inne istället.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kor-vill-inte-beta-efter-kalendern_6547573.svd

Men nu har de väl i alla fall fått komma in.

Kommentarer
Postat av: Suss

Ibland är det lätt att säga: "Det var bättre förr." Tänk om Kalle och Nisse och Åke skulle ha gått efter en kalender i koskötseln? Ojojoj!

Postat av: Lena

Det hade varit intressant att få veta när korna måste tas in. Här i grannskapet måste de stackars korna vara ute tills i slutet av november, oavsett väder.

2011-10-20 @ 18:11:54
Postat av: Gunvor

Bätte ute i november än inne hela året!

2011-10-22 @ 14:27:09
URL: http://svenska.iedior.se/#home
Postat av: Inga M

Alla: Helt ok om man säger att de måste gå ute en period varje år men att uppifrån bestämma detta i detalj med hur lång tid i olika delar av landet blir himla enfaldigt. Kor som mjölkar mycket tappar fort energi om det blir för kallt = regningt och blåsigt. De klarar inte att kompensera den egnergiförlust som uppstår i samband med att mycket av födan går åt enbart till uppvärmningen av kroppen och de kan bli sjuka av lågt blodsocker och få fel i kalkomsättningen. Det måste vara upp till bonden att avgöra när korna ska tas i för säsongen.

2011-10-22 @ 16:48:04
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback