Just nu kl 08.20 onsdag morgon ...

... så kan jag höra Trixi skälla ståndskall sydväst om Liane, söderut från vårt hus. Och jag har inte ens gått ur sängen än, det hörs genom det öppna sovrumsfönstret! ;-)


Den här bilden fick jag precis nu från Rolands mobil, utsikt mot Liane Gård. Han var här  nere på de åkrar vi kallar "Smörhôlera" och släppte  Trixi. De jagar för sig själva idag.  Hon fick genast älgkontakt och skäller alltså ståndskall, i sönnare Lihaget. Det betyder att älgen / älgarna står stilla. Kanske är det de coola älgarna som legat lugnt i Lilycka de senaste dagarna, platsen stämmer i alla fall. Kan tänka mig att Roland nu så fort som möjligt försöker ta sig inpå ståndet för att komma i skottläge, om det är skjutbar älg. Det kan man inte veta innan. (Med maximal otur så är det en grävling hon sprungit på och inte älg, man kan aldrig vara säker!)

Himla spännande! Och en god kompensation för gårdagens tristess! Nu handlar det inte om telefonstolpar och missionshus längre! Nu är det jakt!


Så här såg Trixi ut precis innan Roland släppte henne nu på morgonen, helt klart fokuserad mot älg! Gråhundar är fina och tydligen exakt likadana i rastypen som på vikingatiden, man har hittat lämningar som tyder på det. Undrar om Milton är här uppe på Ligärdet hos kusin Julia och kan höra "sin" hund? Roland fick ju "låna henne" mot  coca cola- mutor. ;-)

För min del är det nu slut med att laja runt på ledigheten, jag måste ta itu med plikter, typ fönsterputs. Får passa på nu när solen skiner att ta fönster på västsidan. Då kommer jag samtidigt att kunna följa jakten på lite avstånd.

Uppdaterat kl 10.00. Roland lyckades smyga nära Trixis älgar och väntade bara på bra skottvinkel när en annan hund kom och störde, det var Flygarns. Hela ekipaget blev skrämt och gav sig iväg. Det var tjur, ko och kalv, varav kalven var skjutbar. Trixi verkar nu följa kon och kalven och Roland går efter. Nej så var det inte, Trixi följde tjuren och Roland kopplade henne, släppte om på ett par andra ställen men ingen lycka.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Lycka till med fönsterputsningen. Hela huset blir renare på något vis.

Postat av: Anonym

Det ä jag det säger Milton när Martin läser upp att det står om milton ä Trixie=)=) "ålan" låner Trixie säger han=)=) Kul att läsa om vår duktiga hund, fina bilder också=)

2011-10-13 @ 13:34:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback