Jaktavslut i Jämtland i Ålviken

Detta är den klassiska avslutningsbilden efter den årliga harjaktveckan. Hundarna är fr, v. Jazz, Snoa och Salsa.

(Alla hundar från Leverhögens kennel har dansnamn, vi har även haft Hambo, Valsa, Polka och Schottis exempelvis)
Gubbarna är Roland, Bosse och Anders.

Hararna är 11 st nedlagda under en veckas jakt här uppe. Roland sköt en för Jazz och det påstår han var den enda som det var förstaprisdrev på ;-) så den får hänga till vänster lite ifrån de andra. Bosse sköt 8 (!) varav två idag fredag för Snoa och Salsa en var. Anders sköt två för Salsa. Jazz hade uppe en hare en timme men den gick ner till byn och där tappade han. Sen jagade han en räv men blev strax kopplad. Till slut en hare igen, den gick på vägen och det kom bilar och det regnade. Nära att få skjuta den men den vek av från vägen några meter för tidigt. Sen var det för sent att släppa om igen och Jazz var för trött. Skitt!

Rutinen är att åka hem varje dag efter jakten, ge hunden mat, byta om, sova en stund, laga mat, äta, titta på teve en stund och så tidigt i säng för att gå opp vid halv sju nästa morgon.Det här är den lilla stugan i
Ålviken, bilden från turistinfosidan, sjön är Hotagsjön


Kommentarer
Postat av: kicki

Gött att få hem gubben....brukar Roland skjuta julhare. Peter här gjorde det förr men nu de sista året har det inte blivit av. Är inte så förtjust i hare.

Skickar en go helgkram

Postat av: Selma

Hotagen minsann, det är inte så dumt.

2011-10-30 @ 10:35:14
URL: http://frunatmaken.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback