Datorbekymmer ...

... har vi och de fortgår. "Datordoktor" gjorde en utryckning idag tisdag igen och efter den fungerade systemet ett tag och intenetuppkopplingen var användbar, åtminstone så länge att gubben kunde fixa det mest akuta vad gäller företagets ekonomi med in- och utbetalningar.

Men sen så kollapsade det hela igen, sent på kvällen. Och just nu är det en trög mobil bredbandsuppkoppling som återstår för min del. Min teori är att så fort gubben använder sin padda, som söker bästa tillgängliga nät, så kopplar systemet ur. Men det är ju väldigt primitiva och enkla tankebanor, saknar säkert relevans.

Bloggkontakter skvallrar ju om att fler i dagarna har haft problem med Telias nät, så det kanske är något mer universellt än så här. Den som lever får se. Kanske är vi i fortsättningen hänvisade till att koppla ur all elektricitet i huset och så sätta på igen, för att få tillgång till internet. Det är i alla fall rådet som Telias rådgivning ger; koppla bort allt elektriskt. Kan vara tur att man inte begriper detta alls, man skulle säkert bara bli jättearg för att internetleverantören försöker mörka något systemfel med att skylla på kundernas uppkoppling.

Ledig dag imorgon! Ska ändå bli skönt! En blank utan  dag utan detaljplaner är det. Börjar med sovmorgon tror jag och så lite matlagning och eventuellt skogsvistelse eller långpromenad på eftermiddagen. Med lite normal höstkyla och blåsväder så borde ju älgflugplågan i alla fall minska.


Kommentarer
Postat av: Selma

Jag ägnade gårdagen åt att byta router. Det blev bättre tycker jag. Fast då har vi i oh för sig mest haft just den gamla routern som flaskhals hos oss.

Postat av: Gunnel

Vad är älgflugor för nåt? Det har varit rena epidemin av datorkrångel sista tiden. Om man kunde dra av på fakturan för de dagar uppkopplingen inte funkade, kanske leverantören blev lite mer tillmötesgående. Ha en skön höstdag

2011-10-05 @ 18:33:13
URL: http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com/
Postat av: Inger Maryissa

Jo, det är nog något i Telias nät...för ibland går det riktigt segt

Har läst något om att de håller på att fixs 3G och 4G näten( heter det så ? ;-)

kan det vara orsaken kanske ?

Hoppas du haft en fin och avkopplande dag trots strulet med uppkopplingen

2011-10-05 @ 23:16:39
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback