"Vi hatar inga djur" ...

... säger representant för det nya partiet Naturdemokraterna, Gunilla Grönvall.
Men man menar att situationen på landsbygden i vargreviren är ohållbar:
- Om fem år vill inte en kotte  bo på landet.
100 vargar kan man acceptera i Sverige och det räcker för långsiktig livskraft om generna är goda,  men då ska de hålla sig långt från bebyggelse anser man.

Nu har stödet på DNs opinionsundersökning ökat till 12 %!  Alltså en god mariginal till gränsen för riksdagsplats; 4 % och tre gånger så mycket stöd som KD och C som hinglar på runt spärren. Namnunderskrifterna för att skapa ett nytt parti får man snabbt in, 1200 finns redan. Det rör på sig och nu tvingas media bevaka även det här partiet.

Så länge man inte frestas att bita över större stycken och blanda in sig i fler frågor så har man goda chanser att lyckas i sitt uppsåt att få en plats i riksdagen. Det hänger också på att media inte  hittar några allvarliga skandaler runt ledaren och initiativtagarna. De kommer att nagelfaras vad gäller uttalanden, ekonomi, familjeliv osv. På Flashback finns redan en tråd med paret Grönvalls konkurs, men det torde inte vara brottsligt.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/om-fem-ar-vill-inte-en-kotte-bo-pa-landsbygden

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/nytt-parti-vill-utrota-vargen_6643808.svd

Spännande att se hur media hanterar detta. Det finns ju en journalistgruppering som heter nåt på journalister för varg eller något liknande. De har säkert haft möte idag för att ta fram en strategi för att hantera den här informationen. DN har slagit upp nyheten stort och har jätterespons från läsare och kommentatorer. Men SvD har valt bojkottlinjen, liksom Expressen. Om man ska hitta nåt om partiet får man leta ordentligt. Detta är en stor nyhet som berör många, men det kan finnas intressen som vill mörka tills man har en massa dräpande motargument eller grävt fram något fult om initiativtagarna. Den som lever får se.

Svt har i alla fall en gammal inspelning med Marcus W  partiordföranden när han var sommarpratare i radion

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4171&artikel=4579210


Kommentarer
Postat av: Naturbrukaren

Menar du på allvar att det finns en journalistisk gruppering som värnar vargen? Det låter inte otroligt men har du någon länk eller ytterligare information så skulle jag gärna ta emot den.

Postat av: Inga Magnusson

Jag har läst om den här gruppen hos någon av bloggarna på Jägareförbundet tror jag. Du kan kolla där men jag minns inte säkert var det var.

2011-11-18 @ 20:35:50
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: soffie

tack för dina ord hos mej ,jag har alltid varit rädd att bli tjock då jag är ganska kort 160 så jag tycker barnmorskans ord att jag va mullig tog rätt hårt, men men jag får väl acceptera det, däremot var mitt blodtryck högt fortfarande å jag är jätterädd va det kan va som spökar ska tillbaka på måndag, kramen

2011-11-18 @ 21:01:57
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Jarre

Jag kan gärnsa bo på landet med alla vargar ...de är så barnsliga dessa 'natur demokrater'.

Om det nu bara fanns jobb där ute då :P

2011-11-19 @ 08:59:46
Postat av: Inga Magnusson

Jarre: Du är hjärtligt välkommen att bosätta Dig i något av de värmländska vargreviren. Här finns dessutom hyfsat gott om arbetstillfällen, Sveriges lägsta arbetslöshet tror jag. Gränshandeln bygger ut och anställer både i Årjäng och Eda och längre söderut. Nema problema! Kom igen nu då!

2011-11-19 @ 09:08:14
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback