Varg nära Silleruds kyrka ...

... sågs nu igen häromdagen. Två den här gången. Oroväckande.

Det följer en hel del obehag med att plötsligt finna sig boende i ett vargrevir. Man kan hitta dem på altanen exempelvis. De här djuren får inte jagas och är därför inte särskilt skygga för människor och bebyggelse:
http://www.expressen.se/nyheter/1.2631385/angelika-fick-en-varg-pa-altanen

Kommentarer
Postat av: Znogge

Men vargen hör väl till vårt svenska naturlandskap? Visst för nära bör den inge komma men den har väl egentligen inget intresse av att möta människan.

Postat av: Inga Magnusson

Nja, den är i alla fall intresserad av en hel del mänskliga aktiviteter typ jakt, husdjur, sällskapshundar och annat matnyttigt. Så visst får vi mer av närgången varg än vi vill ha om vi plötsligt finner oss boende i ett vargrevir. Det är få människor som gillar att ha dem i trädgårdar, på gårdsplaner och rännande efter jakthundar. Men det är egentligen inte vargen det är fel på. Det är politiken som inte låter oss ta bort närgångna vargar direkt och utan automatisk åtföljande misstanke om grovt jaktbrott.

2011-11-24 @ 07:13:45
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Gunnar

Bloggsvar:Även om det fanns ännu fler bloggare innan Facebook kom så finns det fortfarande många kvar.Många av dom jag besöker nu har jag känt i många år på nätet. Några har jag också träffat i verkligheten.2011-11-24 @ 08:37:20
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com/
Postat av: Thomas

Det finns ingenting att vara rädd för. Du grundar din rädsla på gamla sagor, så du kan ta det lugnt. Försök istället se det positiva med att få äran att ha ett så ståtligt djur i din närhet.

2011-11-24 @ 10:54:19
Postat av: Kristian Pettersson

Vargen har tydligen fortsatt ett oförskämt dåligt rykte. Om man inte vågar gå ut eller släppa ut sina barn för att det är varg i närheten ska man nog tänka sig för innan man sätter sig i bilen nästa gång(= extremt mycket farligare).

2011-11-24 @ 11:18:24
Postat av: Gunvor

2006 fick jag hjälpa till ta hand om sju får som dom nog hade intresse av att möta (två döda: en halväten och en biten i halsen, fyra levande liggande med magar och lungor utrivna och två paralyserade, bitna i halsen och därbak).Ett halvår senare stod en varg utanför mitt köksfönster. Inte sprang jag efter kameran. Nej jag sprang ut, skrikande ut min ilska rakt emot den. Han slängde en föraktfull blick tillbaka och travade sedan iväg mot skogen.

2011-11-24 @ 12:13:59
URL: http://svenska.iedior.se/#home
Postat av: Frank

ser väl mer ut som en schäfer än en varg?

2011-11-24 @ 13:33:37
Postat av: Sylvia

Visst är vargen ett spännande djur och tänk så många skräckhistorier man hört sanna eller osanna men inte vill jag möte en varg på farstukvisten när jag öppnar dörren. Kanske man skulle ha regelbunden jakt på vargen så vi åtminstånde kan få en chans att hålla nere varg beståndet.

2011-11-24 @ 16:43:02
URL: http://cobra38.wordpress.com
Postat av: Mathias

Hej!Konstigt att den var på kyrksidan om E 18. Det borde finnas varg på andra sidan, (norr) om vägen alltså. Glaskogsreviret. Har inte riktigt koll men är det inte viltstängsel på E 18 där?2011-11-24 @ 16:45:27
Postat av: Inga Magnusson

Gunvor: Tyvärr delar du Din erfarenhet med många andra som bor i vargrevir.Frank: Nej det är konstaterat vara varg.Sylvia: Håller med. Det är inte vargens fel, det är politiken som har havererat, med god hjälp av Mikael Karlsson Naturskyddsföreningen, tyvärr.Mathias: Tråkigt nog så har vi nog varg på båda sidor E18 vid det här laget. Det har varit flera trovärdiga observationer av varg vid Udden, Tjolitta, Silleruds kyrka under ett par års tid. Viltstängslet tar slut nära Svensbyn. Och ett viltstängsel är ingen garanti som vargspärr. Det finns ju vägar och andra övergångar som går ut på E18.2011-11-24 @ 22:43:09
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Inga Magnusson

Thomas: Ja vargen har ett välförtjänt dåligt rykte som hunddödare och ibland människordödare. Vi vill inte ha varg i områden där jakt förekommer eftersom hundarnas liv är hotade. Vi vill inte ha varg där barn leker ute i trädgårdar, eftersom varg går in nära hus och dödar hundar. Vad säger att de inte dödar ett barn nästa gång. Varg har bevisligen dödat människor också i sin jakt på bekväm matjakt.

2011-11-24 @ 22:47:46
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Inga Magnusson

Kristian: Jag är inte så rädd för att möta varg, som jag är för att varg ska ta någon av våra hundar under jakt.Om du låter ett barn umgås med varg lika mycket som vi normalt umgås med bilen för transport, så lovar jag ´Dig att det barnet som i så fall får "leka med" vargar blir inte gammalt medan det barn som åker bil ett par gånger om dagen förmodligen aldrig drabbas av någon olycka.

2011-11-24 @ 22:50:55
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback