Garmin Astro 220 trasig - igen!

Det  är den hundpejlen som slutade fungera i söndags när vi nästan förlorade vår lille tax Oskar. Det är pejl nr 2 av samma modell här hos oss. Den första slutade nämligen också att fungera och då fick vi den  här istället. Den var ny när vi fick den  och den är bara ett år gammal, men har alltså också redan gett upp. Det är alldeles för kort livslängd på något som kostar drygt 6000 SEK.  Eftersom detta ställde till det med Oskar som försvann så blev vi förgrymmade förstås.

Roland ringde till en återförsäljare som visste berätta att pejlägare haft stora problem med antennen som sitter på hundens halsband. Han hade i samband med årets älgjakt skickat tillbaka sju (!)  stycken som lämnats in till honom för att de var trasiga. Antennen rostar på något sätt inne i halsbandet och då blir det glappkontakt, tydligen ungefär samma problem på alla.  Nu skulle han hjälpa oss att ordna detta och snabbt, vilket vi är tacksamma för. Det är ju inte hans fel att apparaterna krånglar.

Garmin Astro 220 är bra när den fungerar men det finns anledning att vara rätt skeptisk ändå när den inte håller mer än något år med normalanvändning; ett par gånger per vecka under jaktsäsong + varje dag under ett par - tre veckor.


Kommentarer
Postat av: sylvia arthursson

komit från kyrkan lagt granris och en krans,ljuslyktan funkade

2011-11-01 @ 15:14:36
Postat av: Nina Lindh

Den jag har är en Garmin Astro 320... helt omgjord och vad jag kan se bättre fungerande.

Postat av: bolle

Det är väl inte astron som strular utan det är dc 30n eller dc 40n. Säg till Roland att han skruvar isär den när han får den tillbaka och lägger fett(sådant fett som används på batteripolerna i bilen)

på packningen och runt antenninfästningen på utsidan. Har han en dc 30 så gäller det även gps ingången. Använd inte silicon för då får ni aldrig upp locket igen.

2011-11-01 @ 17:33:57
Postat av: Inga Magnusson

Alla: Idag redan har Roland redan varit hos en återförsäljare och fått ett lånehalsband medan det andra skickas in.Bolle: Tack! Jag ska framföra Dina tips.

2011-11-01 @ 20:41:09
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback