Bygget; huset kom idag torsdag!

Idag kom själva huset till Rolands bygge.  Det blev en dramatisk start på det hela när chauffören (Micke, Mikael F.) struntade i skriftliga överenskommelser om ev. omlastning och direkta uppmaningar att inte ta in bil och släp samtidigt. Han ringde på kvällen för att få instruktioner och anlände till byggplatsen mitt i natten - och körde ändå upp med både bil och släp full-lastat. Han körde fast med hela ekipaget och det lutade betänkligt på morgonen eftersom han kom utanför uppfartsvägen när han skulle försöka backa ut. Bilen var nära att välta och räddades troligtvis enbart genom att han fällde ut kranen hela vägen åt motsatt sida så att tyngden balanserade upp.

Vid 6-tiden  ringde han hit och ville att Roland skulle hjälpa honom att lösa situationen. Tacksamt att Daniel kom  med sin stora traktor och drog loss honom. Sen inträffar det märkliga att  när han väl dragits upp så försökte han backa  upp igen med både bil och släp!  Men Roland lyckades med "viss skärpa" hindra honom den gången och han fick köra iväg och ställa av släpet för att lasta av bilen först. Dessutom var det dumt lastat så att vissa delar som behövts tidigt, låg långt ner i lasset. Normalt så brukar chaufförerna som kör för Borohus / Västkuststugan veta i vilken ordning man behöver de olika delarna och se till att de är klokt lastade. Roland har satt upp deras hus förut.  Tacksamt att  Borohus` / Västkuststugans Jonas fanns på plats för att hålla koll, en husfirma som vi haft bra samarbete med och vi kommer att hållas skadeslösa för insatser och fördröjning. Jag tror inte att den här chauffören kommer att anlitas mer.


 Sen kom huset upp i alla fall och är nu taktätt efter en dag, med några timmars övertidsarbete av hjälpsamma duktiga snickare Evert, Ronnie och Hasse. Roland var på byggplatsen 13 timmar den här dagen.

Först kom väggblocken på plats

Färgen blir lite naturell med järnvitriolbehandling.Det här vikbara fönsterpartiet ska bli spännande att se i praktiken. Man kan alltså vika väggarna åt ena sidan så att hela väggen blir öppen mot sjön.
På den här sidan blir ingången med veranda.


Inne är de så här än så länge, betonggolv med 30 cm isolering under. Det här är väl allrummet tror jag.


Kommentarer
Postat av: Lena

Väg som väg? Att småvägar inte är byggda för tunga laster tycks vara en nyhet ibland. Läste i går i lokalavisen om en rumänsk långtradare med 20 tons last, som kört fast på en byväg, på väg till Göteborg(?). Tråkigt nog blockerade han vägen till en lantbrukarfamilj. Undrar om dom bjöd på Gevalia?Huset blir jättefint? Blir det Rolands jaktstuga eller till fiskegäster?

2011-11-04 @ 08:52:13
Postat av: Inga Magnusson

Lena: Nja, det blir uthyrningshus för fiskegäster, det tredje huset.Ibland är det förrädiskt när långtradarchaufförer litar för mycket på GPS. Dottern bodde en tid i Hissjö utanför Umeå. Dit ledde en smal och dålig väg där ibland stora långtradare förirrade sig in i tron att de var på väg någon annanstans. Och blev stående i någon renflock.

Postat av: Gunvor

Jag stod i köksfönstret i våras och skrek 'Nej! Backa inte ner där! Men slamsugningsbilens chaufför klantade sig rejält och fastnade. Och fick dras upp av räddningstjänsten: http://svenska.iedior.se/#post90 .

2011-11-05 @ 11:46:20
URL: http://svenska.iedior.se/#home
Postat av: TT

Vad fint hus och vad vackert det ligger!

Klantig chaiffis får man väl ändå säga, tur det ordnade sej!

2011-11-05 @ 19:14:17
URL: http://tyratok.blogg.se/
Postat av: Zarah

Vad duktiga ni är med bygge och utbyggnad, det kräver sina personer förstår jag. Men ger förhoppningsvis litet inkomst också i slutänden. Fint verkar det bli!

2011-11-07 @ 10:26:16
URL: http://verandan.svenskablogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback