Restaurang Riche och släkt.

Släktingar hade jag inte så många fram till i somras. Genom släktforskning så blev det fler alldeles plötsligt. I Stockholm hade jag möjlighet att träffa ytterligare en av dem. Det var omvälvande och väldigt spännande. 

Vi  gjorde också ett besök på restaurang Riche på Birger Jarlsgatan. Den har en speciell betydelse i min släkts historia och jag ville gå dit och känna lite av historiens vingslag.

Riche är en anrik gammal restaurang som från början också var hotell. Den startade 1905 som ett vattenhål för stadens affärs- och kulturelit. Det var idel stärkta vita linnedukar, kristallkronor och guldramar.

Sen fick den en nedgångsperiod för att så småningom tas över av Tore Wretman och utvecklas till ett kulinariskt etablissemang.

På senare år består det av Riche restaurang, Teatergrillen och Bistro. En god vän till äldste sonen jobbar där och genom honom fick vi tillgång till restaurangens historia. Tack! Man kan också läsa om Riche historia på nätet i Stockholmskällan.

Vi åt lunch på Riche på lördagen  under besöket i Stockholm och det var nästan fullt. När det inte är sportlov så är det ofta helt fullsatt, både till lunch och kvällstid. Vid vårt besök så var det mest barnfamiljer där och det var trevligt med alla småttingar runt borden. Bordet bredvid fanns en kändis med småtting; Alex Schulman i  sällskap. Det här är tydligen också stamhak för prinsessan Madelaine men hon var inte där.
Det här är en Bloody Mary utan alkohol och den heter alltså nåt annat, nåt med virgin som jag glömt bort. Sonen drack en sån.


Pampig entré för personal och varor!

På lördag kvällen vid stockholmsbesöket träffade vi en barndomsvän till Roland; Roy H och fru Greta. Vi åt en bit mat på vårt hotell och babblade oss glatt genom kvällen. Hoppas vi kan ses i Sillerud nästa gång.


Kommentarer
Postat av: anne

PÅ vilket vis har Riche med din släkts historia att göra?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback