Internet bryter isolering ...

... för äldre. Idag är det så att drygt en miljon äldre inte använder internet, men bilden kommer att se helt annorlunda ut om ett par decennier. Då surfas det, bloggas och facebookas det för fullt från äldreboendenas sängliggande och annars isolerade människor. Gamla och skröpliga far- och morföräldrar kommer att har full koll på vad ättlingarna har för sig dag för dag. De kommer också att kunna kommunicera med dem dagligdags istället för att ligga och vänta på besök / telefonsamtal.

 De gamla vänner som befinner sig i samma situation kommer man också att kunna ha ett fortsatt umgänge med via internet, oavsett om de befinner sig i rummet bredvid eller i en annan stad / annat land.  Den generation äldre och sjuka som vi har idag kan vara den sista som upplever sig bortglömda och isolerade. Kanske kommer det att vara den stora revolutionen, inte att ungdomar surfar runt hela dagarna.

http://www.dn.se/ekonomi/internet--okand-mark-for-aldre
http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/barnlakare-sa-undviks-facebookdepression

Kommentarer
Postat av: Inger Maryissa

Ja, antagligen det kommer att vara ganska annorlunda om ett par decennier...och det blir ju väldigt positivt för äldre,

för att inte känna sig så isolerade...

får hoppas också att pensionerna räcker till för alla att ha en dator....

Postat av: Herta

Det gäller förståss att vi får ha hjärnan i behåll och inte drabbas av stroke och få bestående besvärliga men av sådant. Vi vill heller inte bli dementa mm. Då kan det bli svårt.

2011-03-31 @ 20:56:17
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se.
Postat av: Mia

Låter härligt. Jag tror du har rätt, även om jag inte har tänkt så själv. För de som är klara i tanken och har rörelseförmågan i händerna i behåll kommer med all säkerhet ha mycket nöje av internet framöver, även de som åtnjuter äldreomsorgens service.

2011-04-02 @ 16:32:50
URL: http://miatankar.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback