Dvärgbandmask hade ytterligare ...

... en räv som levt i trakten av Uddevalla, bekräftar SVA.  Det kan bli tveksamt med bär- och svampplockning där till hösten och tamhundar i området bör avmaskas regelbundet. Dvärgbandmask finns hos hunddjur så som tamhund, räv och varg. Hunddjuren bär på parasiten utan att drabbas, men människor som smittats blir allvarligt sjuka och över lång tid eftersom den sätter sig i inre vitala organ.  Den sprids över större områden med insmugglade hundar som inte avmaskats och med vargar som snabbt kan röra sig över stora ytor. Jägare har skickat in skjutna rävar från hela landet  för undersökning. Nu ska man börja kolla även sork i Bohuslän.

http://www.sva.se/sv/undersida/Nyheter-fran-SVA/Ytterligare-ett-fynd-av-ravens-dvargbandmask/


Kommentarer
Postat av: GoranGranlund

Intressant blogg, såg din kommentar på en annan blogg och nu när jag kollade din fann jag den mycket intressant. Roliga och spridda inlägg, mycket välformulerade och trevliga. Fortsätt det bra bloggandet fortsätta!mvh

Postat av: Znogge

Det är definitivt inte goda nyheter... Skiten sätter sig bland annat i levern vilket kan vara katastrof.

2011-03-30 @ 06:06:42
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Suss

Det där känns inte bra, jag vill kunna plocka bär och svamp och kunna äta utan att riskera en massa elände. Tänk så lätt det är att bara "kasta in" en näve blåbär, när man ändå går förbi ute i skogen.

2011-03-30 @ 09:50:32
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Mia systeryster

Det är så sorgligt och nästan en katastrof att vi har fått in den hit.

2011-03-30 @ 20:56:06
URL: http://systerystersdagbok.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback