Restön i Östersil onsdag


Efter en båttur över sjön Östra Silen igår kväll onsdag med goda vänner så stannad vi på båtklubbens rastplats på Restön.  Vi hade med o grillade kött och åt potatissallad till. Där fanns också en båt från Hunnebostrand som åkt via Dalslands kanal upp hit och så båtklubbens stöttepelare Lars-Gunnar o Yvonne. Senare kom också en annan båt dit, men det är så många bord och ett par grillplatser så man kan sitta i flera sällskap utan att störa varandra. Platsen är otroligt vacker i solnedgången och det var en varm kväll också.Vi gjorde en runda ut till Hängesten. Där hänger en sten ut över vattnet ovanpå en brant bergvägg som stupar rakt ner i sjön och dessutom fortsätter 15 meter under vattenytan, vilket man kan se på ekolodet. Uppe i tallarna där finns ett bo med pilgrimsfalk. Därför är det landstigningsförbud pga fågelskydd från april till oktober tror jag det ska vara.Eftersom vi var åtta stycken så delade vi oss på två båtar. Den ena var väl liten för de vågor som det var ute på storsjön när vi åkte ut, men det gick bra genom att köra på kryss tvärs emot ibland. Men på hemvägen var det helt lugnt.


Himlen visade upp ett vackert mönster när vi åkte hem. Jag har sett någonstans att det ska bli väderomslag när molnen gör såna här böjda toppar. Och det verkar stämma för i morgon ska det börja regna med fortsättning en vecka. Isch! Det vill vi verkligen inte.
Det blev strandhugg på hemvägen med espresso på maten och vi kom inte hem förrän bortåt midnatt som vanligt. Det är tur att det är midsommarljust att navigera efter. Ett lättsamt och trevligt sällskap hade vi under kvällen, människor med olika bakgrund, gamla vänner och nya vänner. Mycket prat och stoj utifrån olika samtalsämnen.


Kommentarer
Postat av: Herta

Sommar...

Postat av: Ailas

Det ser så fint ut... Håller med Herta; det där är sommar, när den är som bäst! Allra finast är just de ljuva ljumma kvällarna.

Vi är på väg mot lite ostadigare och svalare väder. Inte mig emot, egentligen.... bara det inte regnar och åskar för mycket.

Hoppas att du njuter av din ledighet och har en skön kväll.

2011-06-30 @ 21:20:24
URL: http://ailas.svenskablogg.se
Postat av: Veiken

Himmel......vilka fina bilder. Det är så härligt med svensk sommar! :)

2011-07-02 @ 08:18:02
URL: http://veiken.wordpress.com/
Postat av: Anonym

Jättefina bilder Men himlen?? googla chemtralis.

det är sant.

2011-08-19 @ 19:28:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback