Vargjakt 11.10

Sammanfattning Dalarna nuläge: Två vargar skjutna vid sjön Gänsen i Ludvika kommun och ytterligare en påskjuten med påbörjat eftersök. En varg fälld i Nås. Dalarna har två kvar av 6 tilldelade.

Inget skjutet i Värmland enligt rapport. Sex vargar kvar att fälla alltså.

Jag har slappardag, följer vargjakten på nätet och via mobil, samt läser mellan varven födelsedagsboken om Gösta Ekman, "Farbrorn som inte ville va stor". Den är bra!

Det skrivs om vargjakten också:

http://svt.se/2.22620/1.2296468/vargarna_jagas_i_skogarna&from=rss?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Svtse-Inrikesnyheter+%28svt.se+-+Inrikesnyheter%29


http://www.expressen.se/nyheter/1.2291536/nu-har-vargjakten-dragit-i-gang

http://www.dn.se/nyheter/sverige/vargar-sparas-i-morkret

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/svd-pa-plats-under-vargjakt-utanfor-hofors_5867631.svd

Kommentarer
Postat av: pelle

Idag ska vi alla känna lite extra för den nästintill utrotningshotade svenska vargen. Alla borde känna stor solidaritet med detta fantastiska djur, den riktiga jägaren

2011-01-15 @ 13:05:44
Postat av: Inga Magnusson

Pelle: Du har fel, vargen i Sverige lever och förökar sig i högönsklig välmåga, utvecklingen följs mycket noga av forskarna. Jag känner inget hat mot vargen men är rätt skeptisk till vissa inslag i vargpolitiken och den kompakta oförståelsen för att vargens närvaro i vissa områden är så hög att människors livskvalitet är hotad.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback