Vargen som sköts i Koppom tidigare.


Det här är den varg som fälldes i Koppom (Eda kommun) och som förmodligen hör till flocken i Glaskogsreviret, Årjängs kommun. Den är  född 2010 och det betyder att man även officiellt fastställt den föryngring som ortsbefolkningen vetat om.


Jag är inte säker men jag gissar att det kan ha varit här som den fälldes i gränstrakterna till Årjängs kommun. Och vi gratulerar förstås den skickligen skytten som avlossade det här skottet.

Pga den hotbild som finns i de här sammanhangen så skriver jag inga namn, vare sig på skytt eller fotograf.

 På något märkligt sätt så tycks den här hotbilden ha blivit "normaliserad" och godkänd av media och myndigheter. Det är ingen som reagerar med indignation eller upprördhet över att det utdelas hot att skada, såra och till och med döda människor. Media hjälper till genom  att förmedla de arrangerade bilderna av "blodiga jägare" i snön.

Daniel Ligné, bitr. riksjaktvårdskonsulent med en populär blogg, har liksom andra jaktliga företrädare fått hotelser. I hans fall indirekt också mot sina små barn! Bilder av dem har publicerats på militanta vargvänners organisationers hemsidor, tillsammans med jägarfientliga utfall!  Det är ett lågvattenmärke! Och jag fattar inte hur seriösa riksmedia kan understödja den typen av organiserade hotelser genom att förmedla dem till miljoner människor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback