Inget snack om hetsjakt!!

Ha ha.. i år var det ett antal tidningsreportrar med ute på vargjakten! De fick också sitta i en snödriva timme efter timme och vänta, precis som vargjägare  i huvudsak gör.  Och tänk, trots att jakten var organiserad i stort sett som förra året så fanns i år inte en enda rubrik om Hetsjakt! Tidningsfolket fick lära sig den hårda vägen att vargjakt är väldigt långt ifrån hetsig. Och deras häpenhet över att det inte fälldes några skott på en hel dag där de satt var också kul att läsa om, man förstår att de hade väntat sig en kanonad. Medias rapportering har hållit en låg profil idag, att sen kommentarer och bloggar kräver jägarnas huvud på ett fat kan inte tidningarna lastas för.  Det är många som behövde komma med ut på jakt och uppleva hur det är i verkligheten och inte bara ta andrahandsuppgifter.
http://www.expressen.se/nyheter/1.2291587/de-fallde-arets-forsta-vargar


Och Per, jag har publicerat Din kommentar under inlägget Perspektivbyte och svarat eftersom den kändes seriös fast den var kritisk. Hann inte förut under dagen.

Kommentarer
Postat av: Nina Lindh

Bra! Det är bra att folk får inse hur det egentligen går till.. även tidningsfolk. För ofta har tidningarna blåst upp saker och ting till hemska proportioner... helt i onödan.På Facebook var det rena lynchningen och där skreks att alla jägare skulle skjutas. Det var nog folk som tittar på varg och andra djur på bild...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback