Aktivisterna kom av sig ...

... tror jag. På något ställe så måste de ha missat någon biologilektion i skolan, för de störde en älgjakt istället för en vargjakt. Det var ungefär som förra året: Pressgrodor med andra ord,  för att få publicitet för sin sak eller pr för en viss artist!

Varför fälldes ingen varg i Värmland, Örebro, Västmanland, Västra Götaland nu då, när man sköt fullt i Dalarna o Gävleborg första dagen???

Telefonen har gått varm i kväll och teorierna har haglat:

- För mycket snö och skare. De som spårade inne i såten gick med snöskor och stavar i 50 - 70 cm snö, medan vargen tog sig fram snabbt med stora språng och genom att gå ovanpå skaren.
- Skaren gjorde att det var omöjligt att ta sig fram tyst, det lät som någon gick på knäckebröd
- Mindre folk än förra året och för stora såtar. Norrmännen säger just det, de hade för stora såtar och för lite folk i början när de  jagade varg. Vargen går trångt i cirkel varv på varv undan spårarna och det har ingen ände förrän mörkret kommer och man måste avbryta. Men det är inte så lätt att få till små såtar när småvägarna inte är plogade.
- Vargen väljer att gå på  sjöisarna. Där måste man ha skyttar!

I morgon är det vargjakt igen i Värmland. Alla sex vargarna kvar på licensen. Då följer jag vargjakten här på bloggen igen. I morgon kväll kommer jag att skriva ett kritiskt  blogginlägg om Andreas Carlgren och hans senaste utspel i vargfrågan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback