Vargmanifestation Stora Torget Karlstad ...

... pågår nu kl 19.00 måndag kväll. OCH DET ÄR MASSOR AV FOLK från hela Värmland! Siffran 600 hörs men även 800. Jag vet inte.  Ett fyrtiotal åkte buss från Årjäng och hit. Då ska man betänka att det är en vanlig vardagkväll och 10 mil enkel väg att åka. Kraven på en långsiktig rovdjurspolitik är starka. Människor kan inte fortsätta leva som man gör nu i vargrevir, vare sig djurhållare eller jägare eller andra landsbygdsbor. Värmland är i stort sett redan täckt av vargrevir, nästan hälften av alla vargar i landet finns i vårt län. Nu till våren när de nya valparna kommer fram så finns det ännu många fler. Och det finns ingen plan, inget tak för hur många det får bli och ingen licensjakt i sikte. Allt har bara låtits haverera.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/vargboom-kan-vantas-

http://www.dn.se/nyheter/sverige/vargboom-kan-vantas-Namnunderskrifter med protester, 7300 st lämnas över av Jägareförbundets ordförande i Värmland, Lennart Johannesso, till landshövding Eva Ericsson nu kl 19.30 i Karlstad

http://www.dn.se/nyheter/sverige/hundratals-i-protest-mot-vargpolitik
http://www.nwt.se/karlstad/article1016601.ece
http://svt.se/2.33874/1.2629622/landshovdingen_vill_ta_bort_vargrevir

http://svt.se/2.33874/1.2629622/landshovdingen_vill_ta_bort_vargrevir

http://svt.se/2.22620/1.2630057/hundratals_i_protest_mot_vargpolitik

Kommentarer
Postat av: Lena

Tack Inga ! för att du skrev på bloggen om varguppropet, annars hade vi nog inte vetat om det.

Nu kunde vi åka dit och deltaga, får hoppas att det hjälper.

2011-12-05 @ 22:56:40
Postat av: Inga Magnusson

Lena: Roligt att kunna vara till nytta med bloggen också ibland. Tack för ert stöd!

Postat av: Peter S.

Är mycket undrande över en rapport som en person som stödjer Nordulv och en fri vargstam kan ge följande felaktiga kommetar på Nordulv´s hemsida!■Vad jag såg: En grupp på 50-80 gubbar, några ynglingar, 5 hundar, 5 poliser, SVT, ett 20 tal facklor och kanske det var några stycken av ”tjejsidan”.

■Vad jag hörde: 4-5 gubbar som försökte imponera med vädjan och tal i ”vi”-form. De tyckte det var orättvist att vargarna intog deras område och hindrade deras livsstil. Några dolda hot kunde klart skönjas. Inget annat än uppvigling till polarisering av lägren inom svensk vargpolitik.

■Vem tog spjärn: Den enda som ”tog lite spjärn” var faktisk mottagaren av alla signaturer. (Landshövding Eva Eriksson)

■Varaktighet: En halv timme.

■Vad jag tänkte: Det var svårt att inte ”BUUUUUUa” högt under applåderna efter varje talare. Sedan insåg jag att det är naturlig avgång på sådana gubbar som hade samlats i sin demonstration. Glädjande nog verkade inte generationen mellan farfar och barnbarn tycka det var värt mödan. Vi kan bara hoppas de har förnuftigare synsätt på vargpolitiken än vad de försökte åstadkomma genom denna markering.Varför skall man alltid vrida information till sin fördel som dessa vargvänner och jakthatare gör med helt felaktig information!Det visa hur falska många Vargvänner är och även Nordulv för att uppnå sitt extremistiska syfte! Det är ju bara att se TV bilderna så ser man att det nästa är 1000st människor samlade till denna manifestation!! Låt oss aldrig förhandla med extremister!!!

2011-12-07 @ 10:46:24
Postat av: Inga Magnusson

Peter S: Det är märkligt att man kan fortsätta sprida lögner på det här sättet i vargkramarkretsar. När det gäller Nordulv så är jag inte förvånad, det är knappast en seriös verksamhet, men uppenbarligt ljugande och förträngande av fakta är nästan lika vanligt i organisationer som av många betraktas som seriösa; SNF, WWF osv.

2011-12-08 @ 07:07:20
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback