Sollentuna

Sollentuna ligger i utkanten på Stockholm. Det är delvis en gammal förort med äldre villabebyggelse, delvis förstås alldeles nytt. Det byggs som sjutton där just nu och taxichaufförerna från stan föll i grubblerier hur man skulle köra. Centrum är till delar helt ombyggt och hotell Star som vi bodde en natt på har blivit kringrännt, lätt otillgängligt för bilburna gästerna. Men annars trevligt.

Mässhallar finns det här, men de har kanske blivit utkonkurrerade av den nya Kistamässan. Fattar inte riktigt varför man bygger fler mässhallar än det finns underlag för och fler arenor än man behöver. Verkar slöseri med resurser. Förr brukade man ha Art Fair här och den besökte vi ett par gånger. Det var vid ett sådant tillfälle vi såg Odd Nerdrums paradbild första gången. Och förundrades. Kollade flera gånger och trodde inte riktigt att den var sann. Tänkte att den kanske var på skoj, men det var den inte.

Nu är Sollentuna ingen världsmetropol, inte en plats man besöker bara så där. Men ärendena sammanföll ; besök på Edsviks konsthallar, date med barnen och den enes "svärföräldrar" som bor i Norrviken Sollentuna, lättillgängligt från E18 och vägen  till Ockelbo, hundrum tillgängligt.

Fnissar lite när jag publicerar det här blogginlägget med utsikt från Hotell Star. Det lär inte imponera vare sig på andra bloggare eller läsare att visa lyftkranarna i Sollentuna. Vi är ju dåliga på att resa omkring i världen, vi kommer liksom bara till typ Sollentuna och det är inte så himla exotiskt, medan andra (Suss) nyss varit i England på julshopping, någon  i Afrika, kollegan på jobbet i Egypten. :-))

Kommentarer
Postat av: Marie

Här har du en till som är aldrig kommer att kunna titulera sig globetrotter. :-)JAG är alltid imonerad av dina inlägg vare sig de är bilder på lyftkranar eller djupgående tankar om pedagogik. Det är alltid lika trevlig att vi fått äran att få följa med dig i ditt liv!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback