Hyckleri i den nya djurskyddslagen ...

... finns det. Och det skrivs om i en debattartikel i en av de stora tidningarna! Himla klokt skrivet och äntligen någon klarsynt människa som får komma till tals. Jag glädjer mig åt denna lilla ljusstrimma  av förstånd i en annars rätt mörk värld av spel för gallerierna i djurskyddssammanhang.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/nytt-forslag-om-djurskydd-ar-hyckleri_6677660.svd

Om nu människors sex med djur ska bli olagligt, oavsett om det sker med våld eller snällhet, så finns det massor av handlingar mot djur som rimligen också måste betraktas som kränkande, exempelvis insemination av kor, vilket innebär att en "plasthandskeförsedd" seminör stoppar in hela armen i kons vagina med ett litet rör som innehåller sperma från en avelstjur. För att inte tala om hela idén att tvinga kor till att föda en kalv om året oavsett om hon vill eller inte. Kanske är det då en kränkning i stil med våldtäkt???  Och mjölkning flera gånger om dygnet??? Att dra i kons spenar! Är det också kränkande i så fall? Att lura av tjuren sperma borde också falla under kränkningslag? Han tvingas / lockas ju  av människor till en handling av sexuell natur? Det om något måste ju i så fall vara kränkande.  Att föda upp djur för att sedan slakta dem, är inte det då kränkande om det ska finnas någon som helst logik i det nya lagförslaget?

Alltså man kan inte lägga kränkningsaspekter på djur, de är inte människor. Självklart får inte djur utsättas för plågeri, men förbudet i lagen mot tidelag blir bara helt ologiskt och absurt när man hävdar en påstådd upplevelse av kränkning hos djuret som en grund till lagstiftningen. 


Kommentarer
Postat av: soffie

hoppas det blir bra:)

Postat av: Lena

Alla länder inom EU har redan förbud mot tidelag, utom Sverige. Brännpunktsjournalisten tycker kanske att det är ok med hundbordeller i Sverige. Det tycker faktiskt inte jag.

2011-12-01 @ 23:00:30
Postat av: Lena igen

Är det denna artikeln från 2004 av Veterinärförbundets Johan Beck Friis i Aftonbladet som hon syftar på i Brännpunkt?http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10431512.ab

2011-12-01 @ 23:10:46
Postat av: Inga M

Lena: EU har genom åren haft en hel del idéer som är märkliga och en del av dem har avspeglat sig i lagstiftning, allt från förbud mot krokiga gurkor till sabotage av länders försök till sansad rovdjursförvaltning.Ingen aning om vilken artikel hon syftar på.Bordeller gillar jag inte, oavsett om det är hundar, män eller kvinnor inblandade. Vad artikelskribenten tycker i det sammanhanget har jag ingen aning om.

2011-12-02 @ 00:03:01
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Lena igen, igen

Det förvånar mig, att du jämför krokiga gurkor med sexuellt utnyttjande av hundar och katter!!!!! Har du inte läst Beck Friis artikel?

2011-12-02 @ 09:58:20
Postat av: Gunvor

Nåja, kor vill väl bli mjölkade flera gånger om dagen? Förr mjölkade man ju middag också. Och en kalv går och snuttar till och från om han får chansen. Så moderna lagårdar där korna kan välja själva när det är dags är nog bra.

2011-12-02 @ 10:29:12
URL: http://svenska.iedior.se/#home
Postat av: Inga M

Lena: Nej jag har just nu inte tillgång till bra dator så jag har problem att få fram artiklar snabbt och den artikeln vrångas. Jag får läsa på vid senare tillfälle.

2011-12-02 @ 18:56:41
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Hans Enders

Förbud mot tidelag är väl bra,men allt det andra då?

En Länstyrelses olagliga och utstuderade arbetsmetoder?

Ett djurskydd som är en ren utrotning och drivs av sadister?

2011-12-06 @ 19:50:08
Postat av: Inga Magnusson

Hans Enders: Jag förstår inte vad Du menar förstås. Det var lite kryptiskt uttryckt.

2011-12-06 @ 19:58:26
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Hans Enders

Hej,Var det kryptiskt uttryckt?

Jag har följt flera djurskydds-ärenden och sett flera

olagligheter ske av myndigheter,

men det bara tystas ned och sopas under mattan,

och här kan man se ett nytt växande samhälls-problem

att alla ej är lika inför lagen?

2011-12-07 @ 11:48:52
Postat av: Inga Magnusson

Anders Enders: Du kommer med svepande anklagelser om sadism och olagligheter begångna av myndigheter utan att förklara vad som är olagligt, vem som gjort vad. Jag har fortfarande ingen aning om vad Du syftar på.

2011-12-07 @ 19:37:15
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback