Grävlingjakt ikväll ...

... måndag, blev det. Först gjorde vi en lång promenad jag och taxen Oskar. Nästan hemma fick vi se en grävling i den tröskade åkern här hemma, jag antar att spillsäden lockar. Oskar ställde honom med tätt skall efter en rusch på 300 meter. Det verkar inte som om Oskar fick några bett den här gången, annars är Jodopax grävlingjägarens bästa vän sägs det. Roland avlivade grävlingen med klass 4 - vapnet kaliber 22 long.  Bra med eftersökslampa på pipan och med pannlampa.
För alla eventualiteter:  Vi ska inte äta den! ;-))


Imorgon bitti börjar pürschjakten på råbock. Gubben kanske går ut och gör ett försök för ovanlighetens skull. Det brukar annars väntas tills det är tillåtet att jaga med hund. Transportsträckan närmar sig slut för i år och jakten startar igen efter sommaruppehållet.

Trist är däremot att det verkar som om regeringen hoppar av överenskommelsen med markägare och jägare i vargfrågan; den som innebar samarbete med utplantering av varg med nya gener + vargjakt + begränsning av vargstammen till 200 individer + regional förvaltning. Risken är att man får samma läge som i Finland: vargstammen minskar istället eftersom man inte längre får någon uppbackning av de drabbade, anarki främjas. Det är ett beslut som kommer att slå bakut, kanske även politiskt med svårigheter att hantera växande SD som är snabba att fånga upp missnöje från överkörda medborgare, inte bara i invandrarfrågan. SD är ännu så länge inte stort, men kolla på Norge där Framskrittspartiet har 23 %.

Kommentarer
Postat av: Herta, ej hundägare

Hur gillar Oskar jakten? Delar han detta intresse med sin husse? Hur vet man att en hund gillar uppgiften?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback