Centerns inlägg på SvD.se ...

... finns här. Årjängs centerpartiavdelning har reagerat på regeringens beslut att ställa in vargjakten och ett debattinlägg finns med på SvD. se
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/regeringen-sviker-i-vargfragan_6418198.svd

Uppdaterat: I skrivande stund, strax efter midnatt,  finns 85 kommentarer till det debattinlägget!  Helt sanslöst! Oj, så lite sakkunskap det finns hos en del av dem som ser frågan på behagligt avstånd, ur ett strikt betraktarperspektiv. Och så lite empati de har med dem som är drabbade i vardagen av den påtvingade närvaron av en vargflock.

 Vargförvaltning "the Italien way" som bygger i stort sett helt på olaglig avlivning med statens goda minne, har indirekt fått en ivrig förespråkare i Mikael Karlsson SNF och han har också gett uttrycket "biologisk enfald" ett ansikte. Sällan har en enda person saboterat så mycket för en djurart, som MK har gjort för vargen i Sverige. Det som kunde ha blivit en långsiktig sansad förvaltning av den svenska vargstammen med en klar riksdagsmajoritet i ryggen, har han spolierat tillsammans med en flat regering. 

Här finns ett bra inlägg i debatten, från Arbetarbladet
http://arbetarbladet.se/torget/debatt/1.3833566-det-ar-inte-ens-vargpolitik

Kommentarer
Postat av: Anonym

Anmäl regeringen för demokratibrott (eller hur det nu heter)!

Bilda ett nytt parti, ett RIKTIGT landsbyggdsparti

. = )

2011-08-26 @ 23:01:27
Postat av: Inga Magnusson

Anonym: Ja, visst är det frestande!

Postat av: Veiken

Jag sitter som betraktare, men kan mycket väl förstå den frustration hos människor i vargtrakter.

Rådjur kan skjutas hur många som helst (dom är otroligt många också) Då är det ingen som gapar, men så fort en varg blir skjuten är det ett himla liv. Jag förstår inte det, men så är jag bara en betraktare ....

2011-08-27 @ 18:39:32
URL: http://veiken.wordpress.com/
Postat av: Inga Magnusson

Veiken: Exakt! För oss ´som bor ute i skogarna är det inte konstigare att förvalta varg än att förvalta rådjur och älg och andra djurarter. Vi har fantastiska viltstammar i Sverige och det finns inga möjligheter att utrota något djur inom ramen för den lagstiftning vi har. Och vargen förökar sig och har blivit många fler varje år. Tjuvjakten har minskat ordentligt sedan det blev möjligt att avliva varg med skyddsjakt och nödvärnsrätt och licensjakt.

2011-08-28 @ 00:41:36
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback