Chihuahua= vargfrukost?

Man ska inte ta hund med sig på golfbanan numera, är väl lärdomen av detta.

Varg gick fram till golfare eftersom det fanns en liten hund med dem, stannade flåsande på två meters avstånd. Hundägaren backade till slut och golfarna drog varsin golfklubba för att vara beredda att försvara sig mot eventuellt vargangrepp ;-))

Vi som bor i Värmland fnissar förstås när värsta vargforskarexperten beskriver det här som extremt ovanligt (nu igen!), att varg går så nära människor. Det är inte alls ovanligt i Värmland och Dalarna där varg har funnits i decennier nu!! Varför kan inte de här forskarna försöka vara lite mer verklighetsförankrade innan de går ut och sabbar sin egen trovärdighet. Nu har det dessutom hänt så pass många gånger på kort tid även på andra orter att det här försäkrandet om extrem ovanlighet rimligen borde falla och mest låta patetiskt.
 http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12935059.ab
http://www.dn.se/nyheter/sverige/varg-ovantad-gast-pa-golfbana
Det är bara att återigen upprepa; varg saknar instinktiv rädsla för människor. Om de är rädda så är den rädslan i så fall inlärd,  betingad av en negativ erfarenhet, exempelvis att vara jagad. Och det är ytterst få av de svenska vargarna som har varit jagade. I årets jakt lyckades man inte ens fälla hela kvoten. Hundar kan däremot betraktas som inkräktare, speciellt om det är djur som hävdar revir, och kan dödas som sådana. ´Men hundar och katter ses  också som lättfångad mat. -Vetlandavargen hade tidigare mumsat i sig ett par katter. 

Kommentarer
Postat av: M.H

Eller att ett iskallt lugn räddar de flesta situationer...

Postat av: Herta

Skall nog bara satsa på innekatter men iofs jag spelar inte golf...men jag gästar släkten inkl husdjur ( som saknas fn).

2011-04-26 @ 16:08:21
URL: http://www.hertabloggen.blogg.se.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback