1020 kommentarer och 32 blogglänkar ...

... finns det på artikeln  i DN om varg som attackerar hund, kvinna och barn i Riala.

Det måste vara i närheten av rekord när det gäller engagemang för en artikel i tidningen. Idag kom ett sms från Lennart J. om att en varg igår kväll försökt slita sönder nätet till en hundgård i trakten av Torsby, för att ta sig in till famljens hund,  förmodligen i avsikt att  slita hunden i stycken och äta upp den.  Dessutom var det tre ytterligare vargar på gårdsplanen. Jag vet inte hur det känns för den familjen att låta eventuella barn leka ute på egen hand i trädgården eller vänta på skolbilen ensamma efter landsvägen mörka vintermorgnar.

 Men det blir ingen artikel i DN av detta. Inte ens en notis. Som sagt, vi som bott i vargområden i ett par decennier nu glädjer oss åt att fler nu får dela bördan / glädjen av vargens  närvaro. Det kan ge lite balans åt debatten och lite inkännande i vad det innebär att förlora en del av livskvaliteten när man som människa tvingas leva i ett vargrevir, antingen man vill eller inte.

Det finns ingen lag som ger människor möjlighet att ta bort närgångna vargar, på det sätt som gäller för lösspringande hundar. Skyddsjakt  sker först efter noggrann prövning av länsstyrelsen och då bara efter den varg som eventuellt visat sig ge bekymmer, inte de andra i reviret. Och om de aktuella vargarna bär på friska gener som kan fräscha upp den inavlade skandinaviska  vargpopulationen  så är det näst intill omöjligt att bli av med en enda varg.
http://www.dn.se/sthlm/ansokan-om-skyddsjakt-pa-varg´
http://www.dn.se/sthlm/jag-tycker-vargen-hor-hemma-har

Sen undrar jag förstås varför jag sedan någon vecka har dubbelt så många besök på min blogg. Ligger det någon länk och skramlar någonstans?

Kommentarer
Postat av: Pillan

Läste om händelsen på jakt och jägare. 4 vargar på gården och en försökte slita upp hundgårdsnätet. Tvi vale!

2011-04-21 @ 20:23:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback