1000 vargar ...

...  skulle det ha kunnat  vara det som utredare Liljelund presenterar idag på den årliga vargkramarmanifestationen i Vålådalen som förslag för den svenska vargstammens storlek på sikt. Det är inte ovanligt att den siffran nämns hos vargentusiaster av den typen som samlas i Vålådalen. Och om Liljelund nu väljer att presentera sitt förslag just här så är det ett möjligt förslag från hans sida. Klart att han vill ha applåder  och stående ovationer när han nu lägger fram sin enmansutredning!!! Och det hade han inte fått om han hade gjort sin presentation på LRF eller Jägareförbundet. Nu blev det 450 enligt hans förslag. Det kanske inte blir lika stort jubel, men torde ändå förnöja den här församlingen eftersom det blir en fördubbling jämfört med nu. Då har han enbart tagit hänsyn till biologin och inte alls tittat på vad som är rimligt med tanke på att det är människor som ska dela boendeområde med dubbelt så många vargflockar.

Jägareförbundet
hotar att hoppa av uppgörelsen med inflyttning av varg för att förstärka vargstammen genetiskt, om det blir mycket varg.  Anledningen till att man ställde upp på inflyttning / omflyttning var just att man därmed skulle kunna hålla en liten, men genetiskt frisk vargpopulation. För Värmlands o Dalarnas del innebär 450 vargar i Sverige ingen dramatisk skillnad, de här områdena är redan täckta av vargrevir, men det skulle innebära att större delen av mellansverige täcks av vargrevir och man skulle behöva skjuta av c:a ett 60tal vargar per år för att hålla den nivån. Och vem ska göra det om nu inte jägarna ställer upp längre? Och frågan är om man klarar av att av att avilva så många vargar på ett år? I år lyckades man fälla 19 av 20, förhållandena var inte optimala. I områden med dålig snötillgång så är vargjakt nästan omöjlig på ett etiskt försvarbart sätt.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/varginflyttning-hotad_6080205.svd

Kommentarer
Postat av: kicki

Missade faktiskt hockeyn, vi har varit på weekwnd med vänner i Tyskland..haft en superduperhelg...upplevt björkar som varit vackert gröna och massor av varm go sol...fick resultat av sonen i telefon..spännande match fattade jag det som..ha det gott, kramen

Postat av: Gunvor

Skadan är redan skedd. Det kvittar om det finns fem eller femhundra. Den normalitet vi hade i hundrafemti år finns inte mer. Den som sett sina får rivna kommer aldrig att känna tryggheten igen.

2011-04-11 @ 20:45:00
URL: http://svenska.iedior.se/#home
Postat av: M.H

Den som sett sina får rivna och lemlästade av hundar, kommer heller aldrig att känna tryggheten igen...Tyvärr!

2011-04-12 @ 01:13:26
URL: http://sylandkrabban.bloggo.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback