Älgkött ...

.. har jag tagit hand om idag, en massa faktiskt. Men bara en mindre del är min, resten är andras, men måste ändå hanteras, förpackas och stoppas i frys. Frysutrymmet räckte till tack o lov. Fast det var på gränsen.  

Jag är jätteglad över att man numera styckar benfritt i jaktlaget. Det var 20 kilo prydliga renskurna köttbitar inkl.  färdigmalet kött. Kanonbra! Förut har det varit dubbelt så mycket men en massa blodiga revben och benknostror. Och renskärningen av malkött slapp jag också.

Tack o tack snälla styckare! Ett fint hantverk! Och tack till gubben som drev igenom beslutet på jaktstämman om benfri styckning! Han får mail o samtal från tacksamma jaktdeltagare som är glada att slippa  sitta hela kvällen och skära, hela köttlotten är nu inpackad på en liten stund. Jag har inte brytt mig förut, men inser nu hur bekvämt det är, och så här gör i stort sett alla älgjaktlag tydligen numera.

Kvällen avslutades som vanligt den här dagen med stekt färsk älgfilé, kantarellsås, gott vin, sallad med oliver och vitlök och kinalök i. Det ska gubben ha som belöning för jakten varje år. ;-)

Och himla gott är det, helt kanon faktiskt!.

I morgon börjar jobbet igen! Ska bli roligt också att träffa barn och kollegor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback