Fälthare på Egenäs

Historisk dag var det igår onsdag, Roland fällde sin första fälthare / tyskhare på Egenäs. Vi såg den redan i somras vid Önnebyn men trodde att det kanske var en tillfällighet. Men nu dök den upp på precis samma ställe. För Jazz del var det också första gången han jagade fälthare, men han verkade trivas med det också. 

Fältharen finns ju i södra Sverige och tenderar att dra sig allt längre norrut i landet. Vi ser någon gång då och då fälthare här  även om det inte är ofta. Den är rödbrun till färgen, ändrar inte färg på vintern, är större än svenskharen, har längre smalare nos, långa smala öron. Där den etablerar sig så tränger den enligt forskningen ut den svenska skogsharen. Det är alltså egentligen bra att försöka ta bort de fältharar som dyker upp här.
Kommentarer
Postat av: anne

Det går inte att kommentera det senaste inlägget.En yllemössa håller väl i evighet om inte pälsängrar eller annan ohyra sätter gnaget i det! Kanske har han hela familjens lager av yllemössor undangömda i sina egna gömmor!?!?

Postat av: Inga Magnusson

Kanske är det som du säger, jag kan inte ha yllemössor. Antagligen ligger alla längst in i garderoben, det är nog därför jag inte får städa ur hans förvaringsutrymmen och slänga gammalt som hotar att svämma över.

2010-11-11 @ 22:31:03
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Selma

Harar ska vara vita på vintern!

2010-11-12 @ 17:14:45
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Suss

Kan man äta dem? Jag har hört att man inte kan det, men du vet väl?

2010-11-14 @ 20:38:48
URL: http://leontina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback