Vargkriget - filmens upprinnelse...

... finns en intressant teori om här på Flashback. Och när man läser detta så faller liksom en del på plats, här finns en viss logik i ursprunget till filmen. Vilka som började fundera på att göra en film och varför. Det stänker ju i så fall tyvärr över lort på en annan journalist och en annan tidning och en annan organisation. Den organisationen säger sig numera  ta avstånd från det man ser i filmen men om tidningen och journalisten gör det vet jag inte. Vore intressant att fråga dem!

 Flashback är en nätsida som sysslar med att avslöja identiteter och händelser som är lite svåråtkomliga av olika skäl. Jag har följt deras strävanden  med att försöka avslöja vem "Samordnaren"  är i den s.k. dokumentären Vargkriget. Jag har inte velat lägga ut någon länk till FB eftersom jag ibland tycker att man slaskar i onödan i människors privatliv i andra trådar, men just det här syftet att ta fram Samordnarens namn är ändå vällovligt. Många, både jaktintresserade och vargvänner,  har mycket att vinna på att han och hans  verksamhet / myter avslöjas 

Samordnaren är en person som säger sig vara  beredd att ta död på människor som inte tycker som han, som är beredd att lägga ut gift i skogen trots att det kan ta död på inte bara varg utan även hundar och andra djur, som säger sig njuta av att en varg plågas till döds. Han måste vara sjuk i huvudet och borde inte gå lös. Just nu tror jag han är en av de ensammaste människorna i hela världen, istället för att bli hjälte har han blivit allmänt avskydd och ett villebråd i jakten på att avslöja identiteten.

I den initierade allmänhetens ögon tycks han  vara igenkänd och "fälld" redan samma kväll som programmet sändes, anonymitetsskyddet var minst sagt skralt. Det är ju en begränsad krets av tänkbara personer, inte så knepigt att ringa in någon / några med alla de ledtrådar som gavs. Men vad som ska till för att även fälla honom juridiskt är svårt att veta. Om han verkligen, mot mångas förmodan, har lyckats ta död på varg så borde det gå att finna varg-dna om man dammsuger hans vardagsliv. Men om det inte är så, då blir det svårare, sagor och myter lämnar inget dna efter sig. Och är det straffbart att fantisera?

Undrar vad polisen gör? Tjuvskytte, verkligt eller inbillat, är ju ändå till sist en polisiär uppgift att ta itu med. Spanar man i praktiken eller nöjer man sig med att  läsa Flashback?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback