Vargjakten fungerade bra!

Nu är det visat i en undersökning som redovisas i en forskningsrapport. Vargjakten var i praktiken välorganiserad, lugn  och sansad. Den mediabild av kaos, stress och blodtörst, som visades upp i media medan jakten pågick, var alltså falsk.  

Jakten har också haft en positiv effekt på inställningen till rovdjurspolitiken bland de drabbade, vilket var avsikten. Människor som känner att de kan vara med och påverka blir mer välvilliga, tjuvjakten kan minska, vilket legal avskjutning visat när det gäller exempelvis björn.  Därmed inte sagt att allt är frid och fröjd när det gäller varg, för dit är det långt kvar, om man någonsin når så långt. Det kommer nog alltid att handla om att försöka hitta goda kompromisser, en balansgång mellan att uppfylla internationella förordningar och hantera problemen i verkligheten.  Men jakten visade i alla fall att det numera finns en förståelse bland beslutsfattare för behovet av en begränsning.


Bild på den varg som sköts  i Glaskogsreviret under årets vargjakt.

Kommentarer
Postat av: kicki

Fin söndagkväll på dej...nu är det slut på den goa ledigheten...jobb imorgon igen...kramen

Postat av: Inga M

Kicki: Tack för det! Nu ligger en dryg arbetsvecka framför mig.

2010-05-17 @ 04:25:42
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Annaa M

Åh jag läste fel under bilden, tyckte det stod Glasgowreviret och tänkte säga att det inte alls var en varg, det var en räv som stod på Mellans trappa i centrala Glasgow när hon kom hem en kväll och hon hade verkligen inget skjutvapen med sig. Fast sen såg jag.

2010-05-17 @ 22:06:50
URL: http://annaama.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback