Vargjakt blir det nästa år!

Det finns nu beslut på det.  Det måste jakt till om man ska hålla målet 210 vargar maximalt i landet. Nu vill man ha in synpunkter från forskarna hur jakten ska gå till så att genetiskt värdefulla vargar kan skyddas och jakten genomförs på ett bra sätt. Man vill också ha in synpunkter från länsstyrelserna. Jakten kommer att ske i bl.a. Värmland.

En varg i Skåne sprider skräck. Den har rivit 17 får och 4 lamm. Det är en hemsk syn som möter en djurägare i ett sånt här läge. Djuren ligger uppslitna med tarmarna ute och en del djur är skadade och skräckslagna. Nu varnar man för att ha djuren ute om nätterna (mycket extraarbete, tveksamt om alla djurägare har möjlighet att genomföra det, när man planerat för att djuren ska kunna vara ute dygnet om under sommarhalvåret) och det ska till rovdjursstängsel med eltrådar vilket ibland hjälper.


Kommentarer
Postat av: Lena

Stackars alla djurägare med djur på sommarbete. "Ta in dem". Det låter enkelt, men det kräver strö och extrafoder, som inte finns så här års. Dessutom en massa arbete med in-och utsläpp i semestertider. Vem betalar för alla extra utgifter?

2010-05-27 @ 22:03:05
Postat av: Inga M

Det mesta av detta får nog tyvärr djurägaren stå för, även om det finns bidrag till själva stängslet.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback