Mediatystnad om Vargkriget?

Innan filmen visades i tv så haussades den upp och debatterades och var skräll. Nu efteråt är det märkligt tyst, inga artiklar, inga kommentarer, ingenting! Inte ens Karin Sidenvall på NWT som brukar vara så pigg på att hugga efter jägare och krama vargar i spalterna har kommit loss (än åtminstone, hon kanske ruvar på något riktigt saftigt!). Kan det bero på att det så tydligt syns att journalisterna i fråga har delvis blivit blåsta och utnyttjade av några galningar för egna syften? Kollegorna inom media väljer att förbigå filmen med tystnad för att det blir pinsamt att fortsätta? Jag var helt säker på att något liknande det vi hade under den legala vargjakten skulle poppa upp, med utspel av olika föreningar och politiker. Men inte ett ljud! Märkligt! Jaktochmat skriver om det också.


Kommentarer
Postat av: Robert Henriksson

Helsida i Aftonbladet plus hela tevekrönikan. Halva ledarsidan i Expressen. Debatt i både TV4 och SVT på morgonen efter. Mycket debatt i lokaltidningar NWT tex. Ska man hitta något får man leta...

2010-05-05 @ 07:56:26
Postat av: Inga M

Robert: Ja precis i samband med programmet, dagarna före och dagen efter, sen tvärdog ämnet. Små rubriken och inga uppföljningar. Och jag läser rätt mycket tidning på nätet varje dag. Vi var nog många som väntat oss ett mediedrev liknande det efter den legala vargjakten.Trist att det blev så mycket fejk och överdrifter om nationellt nätverk, annars fanns en ansats till att göra ett program som ville visa att det här är på allvar för de drabbade och det kunde ha lyckats. Fejket genomskådas av alla som har anknytning till jakt på något sätt och då övergår en dokumentär till att vara illustrativ spelfilm och bör presenteras som en sådan. Och visst finns det folk som tar livet av varg olagligen och visst utbyter man säkert tips och information ibland. Men det existerar inget blodtörstigt kriminellt nationellt nätverk så som det framställdes i programmet med en samordnare.

Postat av: U.R

Inga,

Vad jag förstått så är det stora tveksamheter om filmen hos vår journalistkår. Finns en risk att filmaren kanske blir "Persona non Grata" efter detta då trovärdigheten verkligen sätts under lupp. Min åsikt är till trots att de personer som intervjuas och filmas själva verkligen tror på det dom säger. Men det finns för mycket luckor i historien och rena fakta fel! Nej, jag väntar med spänning på upplösningen av detta.. Eller om det helt enkelt faller i glömska..

2010-05-05 @ 09:45:00
URL: http://jaktomat.blogspot.com/
Postat av: värmlänning i förskingringen

Jag har sett om dokumentären nu och går nästan i taket över idioterna som är med i den. Här har folk i glesbygden försökt få en dialog med politiker och få till skyddsjakt på ett begränsat antal vargar i åratal och i år så genomfördes detta äntligen! På ett såvitt jag förstått sansat sätt från jägarnas håll och med lyckat resultat.

Och så får de här idioterna bästa sändningstid att breda ut sig på för att berätta hur de tjuvjagar vargar med rena tortyrmetoderna. Om man var konspiratoriskt lagd skulle man kunna tro att det är några vargkramare som lurat journalisten för att försöka få stopp på all legal jakt.Men så illa får man väl inte tro att det är. Jag tror dock fortfarande att det är några enstaka individer med grava mindervärdeskomplex som medverkar för jag tror inte att någon som är normal i skallen beter sig så här eller står och delar ut hot mot djur och människor i tv och framställer sig som en hemlig milis med obegränsad tillgång på illegala vapen, gift och dynamit.Jag hoppas verkligen att det är någon som känner igen de ganska dåligt maskerade inblandade och bestämmer sig att avslöja dom så att de åker fast. Jag har släkten kvar i Värmland, dock inte i dina trakter, så jag vet hur infekterad vargfrågan är och hur många som är nöjda med årets jakt. Ni måste vara så arga över att några få kommer och förstör för er när ni arbetat så hårt med att få en legal och ansvarsfull jakt till stånd. Ger er allt mitt stöd i arbetet för att få reda på vilka de medverkande är.

2010-05-05 @ 23:54:51
Postat av: Inga M

U.R.: Peter Andersson lät väldigt desperat igår när vi lyssnade av en Gävle-radio-dialog som han hade med Gunnar Glöersen. Jag hoppas verkligen att det här löser sig till det bästa. Journalisterna som gjorde det här är uppenbarligen mycket okunniga om både vargens levnadssätt och om jakt. Detta faktum borde ha gjort det ännu angelägnare för dem att dubbelkolla allting för att förstå om den info de fick var rimlig.Värmlänning i förskingringen: Tanken har slagit mig också att det skulle ha kunnat vara extrema vargkramare som försöker sabotera den legala vargjakten. Men hittills pekar allt på ett annat håll. Och allas iakttagelser verkar peka åt samma håll, redan den kväll programmet sändes. Skönt om det snart kan gå att finna riktiga bevis så att inte oskyldiga behöver bli utsatta för misstankar.För alla som jobbat hårt för att få fram en vettig långsiktig förvaltning av de stora rovdjuren så är det här programmet ett bakslag. Det blir lätt att använda filmen som bevis att några har erkänt sina missgärningar och så generalisera ut till alla som bor i vargrevir eller alla som jagar. Men om nu trovärdigheten

i de här "erkännandena" är låg så kan det istället slå åt andra hållet. De här individerna har verkligen fått alla emot sig, både vargvänner och jaktintresserade. Och alla vill bara få veta vilka det är, eller rättare sagt få fram de slutgiltiga bevisen för att kunna fälla dem.Det glädjer mig att Du och andra som inte är så insatta och direkt berörda av frågan ändå kan förstå vad det verkligen handlar om.

2010-05-06 @ 08:01:39
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback