Varg nära ...

... har vi  nu. I tisdags sågs en varg gå och rota i lugn och ro i det nya hygget vid Kavelbron. Det var tydligen mannen  som körde skotaren som såg den. Vargen tycktes oberörd och inte alls rädd.

Kommentarer
Postat av: kicki

Låter som vargen som var hos oss, orädd och brydde sej inte och folk i dess närhet. Vi gick ju och planterade med vargen alldeles inpå oss...ha det gott under helgen, vi åker till Skultuna på examen. Kramen

Postat av: Inger Maryissa

Det är nästan lite obehagligt när de större vilda djuren kommer allt närmare människorna.

För de ska ju normalt vara rädda för människan...

tror inte de attackerar utan vidare...men ändå, så är det nog inte ett normalt beteende.

2010-06-11 @ 21:53:12
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Inga M

Kicki o Ingermaryissa: Vi vill ju gärna tro att de håller sig långt ute i skogen men tyvärr finns maten nära människor och då har vi dem alldeles för nära. Med väldigt lite jakt på varg så blir de inte särskilt skygga heller för människor.



Anonym: Du har lämnat en kommentar som jag inte publicerar eftersom den innehåller så många felaktigheter och myter och jag vill inte bidra till att sprida dem ytterligare. Men jag kommer att lämna en mer omfattande kommentar här vid en senare tidpunkt.

2010-06-12 @ 15:46:16
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Inga M

Anonym: Du har skrivit en lång kommentar på engelska som är något slags hyllningsskrift till vargen som djur. Den innehåller osakligheter som jag alltså inte vill bidra till att sprida.



- De svenska vargarna lever inte långt ute i någon vildmark, de ränner runt stugknuten eftersom stapelfödan älg / rådjur finns där odling och skog och vatten möts.



- Vargen väljer inte ut svaga och sjuka djur som ändå skulle dö. Det mesta av födan är alldeles vanliga friska älgkalvar som slits i stycken framför älgkon. Inte särskilt idylliskt.



- Varg är inte ofarlig som Du framställer det, varg kan döda och dödar människor, det är rätt klokt att vara rädd för varg, och bete sig på ett vettigt sätt i kontakt. Det är inga kramdjur.



- Vi annonserar inte ut någon jakt till stinna dollarturister, vi jagar själva tillsammans med goda vänner.



- Vi sätter inte ut några fällor för att tortera vargar.



- Vi skickar inga helikoptrar för att döda varg, vargjakten sker på mark. Forskare däremot använder helikopter i sitt arbete.



- Vargen tänker inte att han ska lämna människor i fred om han själv blir lämnad i fred. Varg jagar och äter andra djur, både tamt och vilt, oavsett om den blir lämnad i fred eller inte.



Försök att skaffa Dig lite fakta om de stora rovdjuren i Sverige istället för att sprida felaktigheter.



2010-06-12 @ 23:26:19
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback