Världens bästa land...

... tycker några om USA. Stockholmssonen som just kommit hem från en semestertur i Californien, runt Los Angeles och San Fransisco tycker om det här landet och planerar redan för nästa resa. För hans del har det blivit några turer dit, några jobbresor, några privata besök i LA när lillebror bodde där  och så några rena semesterresor.

Bra är maten, alltid färska grönsaker och fin frukt samt mycket att välja på inom räckhåll, trevligt bemötande och god service på matställen och hotell, bitvis fantastiskt landskap så som
Big Sur, Grand Canyon, fantastiska hotell och byggnader bl.a. i LasVegas  och så goda vänner  förstås både svenska och amerikanska i LA.

Men att köra bil i San Fransisco var en mardröm, alla gator är enkelriktade så om man kör fel kan det dröja innan man kommer rätt igen, det blir till att åka omkring som i en labyrint.

Kommentarer
Postat av: Ailas

Jag har bloggat idag om matkulturen i det bästa landet... Det gäller nog att välja sina ställen! När min son och några av hans kompisar var Over There var de aningen betänksamma över just mathållningen på många håll och inte minst över konsekvensen... :)

Postat av: Lotten

Jag är också förtjust i USA! Matkulturen skiljer sig mycket mellan olika delar av landet. Ur svenska ögon så ligger Californien långt framme, de var tidiga med ekologiska produkter. I Tennessee, där jag bodde, så var det fortfarande friterade grönsaker som gällde i hög grad. Jag hittade en bra butik men då fick jag punga ut med pengar. Det fanns också flera restauranger med bra sallader och fräscha smörgåsar. Och detta är ändå 15 år sen!

Grand Canyon, Bryce Canyon och Yosemite minns vi fortfarande som fantastiska upplevelser!

2010-08-03 @ 13:04:26
URL: http://blottenblogg.blogsome.com
Postat av: Mia

Jag var i USA för 13 år sedan och då var inte maten något att hurra för. Matkulturen har kanske utvecklat sig till det bättre även där. Vi åt mer och mer på asiatiska restaurangen i slutet av vår resa där... det var både gott och prisvärt.

2010-08-03 @ 22:16:53
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: anne

I USA kan man hitta allt, kanske man som turist hamnar på skräpmatsställen lätt. Något jag ändå reagerade på var att all frukt i mataffärerna var vackrare än något du sett, men alldeles för ofta lös smaken med sin frånvaro. Bröd var heller ingen höjdare.

2010-08-04 @ 16:22:07
URL: http://annnne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback