Olssons brygga ...

... heter en suverän restaurang i Arvika. Ägarna, bröderna Olsson, har verkligen drabbats hårt av olyckorL; översvämningen, eldsvåda osv. Men man bygger upp igen varje gång. Vi besökte restaurangen idag, söndag, första gången efter senaste uppbyggnaden. Arkitekturen är djärvare än förut och det är en stor satsning på både mat och ´shower med uppträdanden av olika slag. Det finns flera scener på området. Vi passade på att besöka hamnmagasinen också, som har försäljning av hantverk hela sommaren. Och det blev en tur till Rackstadmuseet som visade en utställning på temat Musik och konst hos Rackenkonstnärerna. Helt ok utställning. Det regnade rejält hela tiden men det spelade inte så stor roll eftersom vi inte skulle vara utomhus, ett åskväder drog  förbi.


Entrén är speciell

 


Träfasad målad med svart falu rödfärg tror vi och så lock på vartannat bräde.

6-7 augusti har man Hamnfestival här med bra artister.

 


Restaurangen ligger precis vid vattnet. Glafsfjorden borde det vara här, tror jag. Längre ner mot Säffle blir det Byälven.


När jag får se Pilgrimsmusslor på en meny så upphör resten av texten att existera. Här fanns det som förrätt men efter lite övertalning så gjorde vi om det till en varmrätt med potatis och lite mer av musslorna. Helt ok. Gubben åt entrecote också god. Om man ska klaga på något så blir det i så fall servicen. Det tog orimligt lång tid att få maten, både varmrätten och desserten + kaffe. Ändå verkade det vara fullt med folk i köket, minst fyra som serverade och vi var inte många besökare i restaurangen.


Innerestaurangdelen kollade vi också på, snyggt tak. På övervåningen finns en flott konferensavdelning.

Stockholmssonen och Carin och resten av sällskapet kom hem från Budapest idag. På tisdag åker de till USA.
Kommentarer
Postat av: Selma

Det där såg trevligt ut, synd man så sällan har vägarna förbi.

Postat av: anne

Jag som inte var det minsta hungrig, nu blev jag det.

2010-07-12 @ 18:00:51
URL: http://annnne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback