Hotell Scandic Sergel Plaza ...

...bodde vi på och det har vi gjort förut ett par gånger när Stockholmssonen bodde precis bredvid här. Nu valde vi det här hotellet för att det ligger så centralt. Bakom det stora trädet där kliver man rätt ut på Sergels torg, till höger ligger Riksbanken som är inrymd i ett vackert svart stenhus. Det är god standard på hotellet och man är tillmötesgående på alla sätt. Vi fick byta rum direkt när vi första natten hade svårt att sova pga att vi ville ha fönstret öppet och det låg några bullrande ventilationstrummur utanför. Sen sov vi jättebra här, tyst in mot gården.

Hotellentrén är på det lilla idylliska Brunkebergstorg med en liten park, fontäner och en metallstaty. Jag trodde länge att den föreställde en fågel men det gör den inte, det är soluppgång. (Eller var det nedgång?)

Om man ska vara kritisk mot något på hotellet så är det restaurangen. Vi åt en måltid där; bernaisesåsen var vrinsalt och jag fick vispgrädde på jordgubbarna fast jag uttryckligen bett att inte få det och det var bara några få bär som ingick i den efterrätten vilket var torftigt med tanke på priset; 105 SEK.

Men frukosten är perfekt med bra urval och fin miljö att sitta i.

Kommentarer
Postat av: Ailas

Tack för denna Stockholmskavalkad! Visst är staden underbar under sommaren och det finns hur mycket som helst att hitta på, om man nu orkar...Planerar själv en liten visit där framöver för att hälsa på dottern. Har ingen aning om vad vi ska hitta på då, men något blir det.

Postat av: anne

Bra att veta om jag skulle behöva knoppa kvar i stan, annars är det Freys som gäler oftast.

2010-07-05 @ 13:13:48
URL: http://annnne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback