Ja ha ...

... så är det dags igen för ett nytt drev mot jägare och jakt, och "för" rovdjur. Om de här rabiata organisationerna, som säger sig vara för rovdjur, tänkte till hur det egentligen blir när de håller på så här. Det finns ingen vinnare i den här polariseringen de sysslar med just nu, bara förlorare och de största förlorarna är de stackars rovdjuren. Men jag tror att man mest är ute efter att ragga medlemmar. Och det får man säkert genom att häva ur sig känslomässiga och osakliga spyor över jägare i media. Det extrema och medieupphaussade drar till sig medlemmar på kort sikt men förlorar i förtroende på lång sikt eftersom man har tappat bort halva perspektivet i den här debatten; människan. Om inte människor i rovdjursområden kan acceptera rovdjuren så blir det inte bra. Det här har två sidor; en mänsklig och en "djurisk". Det kan man aldrig bortse ifrån. Det  finns människor som bor i rovdjursområde, jobbar där, har sin fritid där, osv.

Fällfångst ska förbjudas tycker WWF eftersom lodjur har träflisor i magen.  Ämnet tycks bli aktuellt varje år i samband med lodjursjakten.

Detta med träflis i lodjursmagar är inget djurskyddsproblem enligt SVA, Sveriges veterinärmedicinska anstalt. Många djur har träflis i magen.

Så här skriver Gunnar Glöersen på sin
blogg i april 2009 när frågan senast var på tapeten.

"En bäver har nästan bara träflisor i magen! Älgen också. Min hund brukar gnaga på träbitar och får säkert många flisor i magen. Att lodjur har några träflisor i magen är inget djurskyddsproblem, vilket även SVA säger. Däremot är det upp till oss jägare att sköta våra fällor på bästa sätt. Dessutom är det lodjursforskarna som utvecklat den fälla som används mest, de släpper ut sina lodjur för att studera dem. Självklart skulle de aldrig acceptera stora skador. Det skulle inte jag heller även om lodjuret skall avlivas."

Ville bara försöka tillföra lite sakkunskap i den känslomässiga hetsdebatten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback