Inte otillbörlig påverkan...

... ¨på riksdagsledamöterna har det varit från jägarnas organisationer. Riksdagen uppmuntrar både anställda och ledamöter att delta i olika aktiviteter inom arbetets ram. Jakt och skytte är ett av de här erbjudandena och det är bra avkoppling, liksom idrott, utövande av kristen tro osv.

Det vore märkligt om det som uppmuntrats av riksdagen plötsligt ska vändas till att betraktas som muta.

Så här står det:

"Friskvård
För att du ska ska må bra erbjuder riksdagsförvaltningen förutom företagshälsovård ett brett utbud av friskvård. Innanför riksdagens väggar kan du spela innebandy, träna i gymmet, gå på vattengympa eller "vanlig" gympa.

Du får använda 40 timmar per år av din arbetstid till friskvård. Om du föredrar att träna utanför riksdagen och har till exempel ett simhallskort eller ett träningskort kan du få ett bidrag som täcker en del av kortkostnaden. 

Föreningar och klubbar
Inom riksdagen finns föreningar och klubbar med olika intresseinriktningar som är öppna för ledamöter och tjänstemän. Alla anställda blir automatiskt medlemmar i Idrottsklubben, som ordnar gymnastik och idrottstävlingar. (min kursivering!)


En populär förening är Personalklubben som ordnar rabatterade teater- och biobesök och studieresor till andra parlament. "

Inget av detta vore möjligt att fortsätta med om Naturskyddsföreningens resonemang skulle vara hållbart, för riksdagen beslutar ju om anslag till idrottsrörelsen, till idrottstävlingar, till teatrar, till bio osv. Naturskyddsföreningens ordförande ser spöken mitt på ljusan dag.


Kommentarer
Postat av: Lena

Den förr så förnuftige Svante agerar spöke lite för ofta i dessa dagar. Kossor är miljöbovar och ska bort och vargar ska vi importera.

2010-01-24 @ 22:42:04
Postat av: TT

Jag förvånas ständigt över vilken liten ankdamm Sverige är!!

Postat av: Inga M

Lena: Ja , man undrar!TT: Exakt!

2010-01-25 @ 22:21:30
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback