Det var bara 4500 jägare...

... som jagade varg, inte 12.000. Många hade alltså registrerat sig men gav sig inte ut. Siffrorna kommer från en sammanräkning gjord av Hans von Essen, riksjaktvårdskonsulent på Jägareförbundet. Kan inte låta bli att fascineras av medias ständiga försök att förfalska bilden av den lugna och välorganiserade vargjakten till att se ut som ett kaos; "Vargarna hade 4500 efter sig" säger TT och den okunnige ser framför sig tusentals människor som jagar 27 djur framför sig i en skock!  I verkligheten innebar vargjakten för de allra flesta stillasittande 6 timmar i bitande kyla på en ryggsäck, medan några få spårade tyst och stilla inne i såten. Väldigt lugnt - långt från kaos. Och inte tusentals jägare i varje grupp utan så där 50 - 200 på tusentals hektar. Jakten var utstpridd över mycket stora områden.

När jag läser artiklar och bloggar som är länkade till artiklarna i frågan så dyker det ständigt upp ett internet-troll; Adam Skevstad. Han finns inte i verkligheten, åtminstone inte under det namnet och den  identiteten. Han uppger sig vara jägare men det är han inte. Däremot är han en rabiat vargvän som skapat den här falska identiteten för att kunna debattera varg från en synvinkel som ser ut att vara en jägares, en synvinkel som jag antar han tror ger mer trovärdighet. Vi som varit med ett tag i den här debatten vet naturligtvis vem "han" är egentligen.

Senare idag så ska jag skriva något om festen på Lillerud igår och den fantastiska maten! Linnea - helt suverän! Och underhållning av hög klass!

I kväll ska vi till en annan kulinarisk högborg; Harlegan. En helg i den goda matens tecken alltså.

Kommentarer
Postat av: Herta

Verkar vara ett stort intresse just för vargen i vårt land.

Postat av: Inga M

Herta: Ja, onekligen! Att vi som på olika sätt är drabbade av vargens närvaro har stora intressen i frågan kan jag förstå. Men jag har ingen bra förklaring på varför just vargen river upp så mycket känslor hos alla de rabiata vargvänner som nu med liv och lust kastar sig in ett mediedrev utan like. Vi skjuter ett stort antal älgar varje år utan den här mediestormen, det är många fler jägare och många fler fällda djur. Vargdebatten är helt ok, men det är tråkigt att så många kan så lite om så mycket! Och att de fakta som finns inte används.Det finns dessutom djur som är mycket mer hotade i Sverige men inga naturvänner drar en lans för deras skull. Det finns obegripliga inslag i debatten!

2010-01-17 @ 12:01:33
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: John Arvidsson

Äntligen ett vettigt inslag i debatten. Undrar hur mycket personer som Adam Skevstad egentligen varit ute i naturen.

2010-01-17 @ 18:23:54
Postat av: Claes

Bra!

2010-02-13 @ 22:28:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback