9 av 9 vargar skjutna i Värmland!

Vargtik skjuten på eftersök


Bild Yngve Johannesson (ursäkta mig, trodde först att det var Lennart Johannesson)

2010-01-04 11:58

 "Vargen som man hade eftersök på i Gåsborn, nordöster om Filipstad är nu fälld. En av spårarna som ställde sig i en kraftledning inne i såten fick vargtiken på sig och fällde den med två skott. Eftersöket genomfördes av 25-30 st jägare från trakten. Värmland har skjutit 9 av 9 vargar på årets vargjakt. Värmlandsjägarna har fått mycket beröm för hur väl jakten varit organiserat och att man höll avskjutningen exakt på den tilldelning som fanns för länet."


Detta är ett mail från Jägareförbundets ordförande i Värmland Lennart Johannessón.

Jägarna i Värmland är med rätta stolta och glada över den lyckade vargjakten. Perfekt i stort sett! Många ställde upp och resultatet blev bra!

Mina söner är lite chockade över de hotelser som lyser igenom i kommentarerna i samband med min rapportering av vargjakten och tjatar på mig att anmäla dem. Ändå publicerar jag inte de värsta. Jag försöker förklara att vi alltid lever med det,  vi som accepterar varg men som vill ha en begränsning av vargantalet. Så har det varit i flera år nu. Det finns många militanta och fullkomligt rabiata vargvänner i det här landet. Jag är inte överraskad över den osakliga och känslomässiga rapporteringen som fått dominera media de senaste dagarna. De beslut som fattats i demokratisk ordning eller de forskningsrapporter som ligger till grund för vargjaktsbeslutet ignoreras fullständigt. För tidningarna gäller bara att skapa braskande rubriker och visa så många blodiga vargar som möjligt. Hör på nyheterna i kväll måndag att en del av vargjägarna har hotats till livet i anonyma telefonsamtal. Det var väntat, en del av de här förvillade vargfanatikerna skyr inga medel, men det kommer sällan till allmän kännedom. I Sverige kan man bara ha en åsikt åt gången och de senaste åren har det handlat om stackars vargar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback