Fiasko - manifestation mot vargjakt...

... har det varit i Örebro idag. Jag har letat bland de stora rikstidningarna men inte hittat något skrivet, bara här på svt. Jag vet inte om man vill tysta ner det hela. För den kan väl betraktas som en stor flopp igen, precis som manifestationen i Stockholm på Mynttorget. Femtio till hundra sades det, deltog i Stockholm och ett par hundra deltagare i Örebro, ändå var Örebro-evenemanget  väl förberett i hela riket och mycket reklamerat i alla vargvänliga riksorganisationer, stort uppslaget på nätet. Och här deltog höjdare i branschen typ Alhem, Lilli och Sussie, Robert Franzén osv.

 När de vargdrabbade ordnade en rikstäckande manifestation i Dalarna för ett par år sedan, mot de röd-grönas brist på vargpolitik, så deltog flera tusen. 200 personer är ju vad som normalt kan samlas på en liten ort i Värmland om man har ett möte med information om varg och vargjakt.  Det kanske skvallrar om att mediabilden av de våldsamma protesterna mot vargjakten är fel. Vargjaktsprotesterna verkar finnas just hos en mycket begränsad men medialt högljudd skara  och har inte så stark förankring i verkligheten.

debatt i DN försvarar de svenska vargforskarna vargjakten och regeringens vargpolitik och man menar att vi kan lära av andra länder att nyckeln till framgång med rovdjurspolitik är att få till ett samarbete med de berörda.

Kommentarer
Postat av: Uffe Stridsberg

Vid den demonstration i Falun som Inga Magnusson skriver om deltog 2500-300 personer. Det var inga som helst problem att komma in i den stora lokalen på Lugnet och det fanns många tomma sittplatser. Jag var där, så jag vet. Rätt ska vara rätt! En demonstration som annonserades stort i tidningar och organiserades av penningstinna organisationer som Jägareförbundet och LRF med flera. Dessa chartrade bussar som från stora delar av landet gratis skjutsade deltagarna till faludemonstrationen. Det är en viss skillnad för de organisatörer som försöker samla sympatisörer utan ekonomisk möjlighet att på annat sätt än genom enkla affischer få ut sitt budskap om ett stundande protestmöte, än mindre bjuda på skjuts dit.

Det kunde Inga Magnusson också berätta, om hon hade ambitionen att informera objektivt.

2010-02-05 @ 06:29:55
Postat av: Inga M

Uffe: Jag glömde: Var har Du fått det ifrån att jag försöker vara objektiv? Jag är inte alls objektiv, jag stödjer den linje när det gäller vargpolitik som regeringen driver nu. Men däremot så strävar jag efter att vara saklig och inte komma med svepande kritik. Jag försöker att inte bygga min argumentation på känslosamhet utan på de fakta som finns att hämta i sammanhanget. Ibland kan det vara svårt när vänner och bekanta hittar sina husdjur uppslitna med inälvorna hängande utanför kroppen. Men jag tror ändå att hela vargfrågan vinner mest på att vi alla håller oss till det vi verkligen vet och försöker förstå varandras argument istället för att blint stirra åt ett håll.

2010-02-05 @ 18:27:55
Postat av: Inga MUffe Stridsberg: 2500 - 3000 deltagare i manifestationen mot de rödgrönas brist på vargpolitik är för mig flera tusen. Och det var fullsatt. Gubben var där och han försäkrar att alla fick inte sittplats utan man satt på golvet och stod upp. Rätt ska vara rätt! Manifestationen i Falun var verkligen välbesökt. För en del av deltagarna så bekostades färden dit via medlemsavgiften till någon organisation (de är rätt höga!), men för de flesta innebar den långa resan att man måste ta ledigt från jobbet utan ersättning för förlorad arbetsförtjänst så deltagandet lär ändå ha kostat de flesta en rejäl slant i praktiken. Men man tyckte att man måste ändå visa sitt stöd för en god sak och då var man villig till den uppoffringen.Nu Uffe i ärlighetens namn var väl ändå Din organisations s.k. manifestation mot vargjakten väldigt väl annonserad via media och via nätet. Hur mycket av den reklamen Ni har betalat för vet jag ju inte, men jag stötte på uppgiften om tid och plats på många ställen. Ingen som har det minsta intresse i rovdjursfrågor kan ha undgått att bli informerad. Och enligt Dig så ska det ju finnas massor av människor som var emot vargjakten så de borde verkligen ha haft chansen att få veta i god tid.Enligt de undersökningar som gjorts så är ju stödet för vargjakt starkt men minst starkt i Stockholm. Stockholmarna har ju promenadavstånd / t-baneavstånd till Mynttorget så reskostnaden kan inte ha varit orsaken till fiaskot där.Nej Uffe, Du får nog krypa till korset och erkänna att Ni misstog Er på engagemanget i motståndet mot vargjakten. Du får acceptera att svenska folket faktiskt stödjer nuvarande regeringens vargpolitik och riksdagens och jägareförbundets och LRFs och Kennelklubbens och några till. Ni är en liten men högljudd minoritet som tyvärr får orimlig uppmärksamhet tack vare att journalistkårens sammansättning har ordentlig slagsida åt MP och V.

2010-02-05 @ 18:34:27
Postat av: Inga M

Uffe igen: Nu har jag läst runt lite mer om den s.k. manifestationen i Örebro. Enligt trovärdiga källor så var siffran 200 deltagare en grov överskattning. Sanning var att det var c:a 75 personer närvarande! Detta med manifestationsfiaskona missgynnar Din organisations trovärdighet eftersom Ni lämnar ut info till pressesn att Ni förväntar Ër deltagande av tusentals människorö. Men samtidigt så illustrerar detta väldigt väl hur svenska folket i verkligheten förhåller sig till vargjakten. De flesta stödjer den men några få väldigt högljudda är emot och de tror på något märkligt sätt att de är många, De verkar vara döva och blinda för fakta, för opinionsmätningar och undersökningar.

2010-02-05 @ 18:57:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback