Visst är han vacker!

Det skrev gubben på bilden som han  skickade från dagens (söndagens) jakt. Det var nysnö och lagom kallt för harjakt nu första dagen hemma från Umeå-resan. ( Vi kom hem igår kväll efter en natts mellanlandning i Gävle för att slippa långa dagsturer, dit är 50 mil så det blir lagom) Så de gick till skogen förstås Jazz o gubben. En lyckad harjakt idag alltså. Var de har varit förtäljer inte historien.

Mer text och bild från Umeå kommer senare och mer om vårdnadsbidraget också i inlägg.
På eftermiddagen jagade vi rådjur med taxen Oskar. Han fick upp tre djur, två stora och en mindre, antagligen en killing, men de är nästan i vuxenstorlek den här tiden på året så det är svårt att veta säkert. Vi såg dem i Lilyckan, åkern in mot skogen. De vuxna djuren ställda av killingen i skogen intill och tog med sig taxen på jakt. De kom tillbaka till Lilyckan mitt på åkern när jag stod i södra änden. De stannade lugnt och väntade på taxen tills de kunde se honom i tvärs över åkern. Då tog ´de ett par tre språng över fältet och in i skogen,  i en sväng runt mot Hol och tillbaka in i området.  Här gick det runt och Roland såg dem två gånger men inte inom skotthåll. Taxen är i väldigt god form nu och hänger i ordentligt. Men inget skjutet idag alltså.

Kommentarer
Postat av: frikadellen

Hur tillagar man en sån där hare? Steker man den eller gör man gryta på den?

Postat av: Inga Magnusson

Frikadellen: Som stek i ugnen, låg temp lång tid, helt ok och som gryta också, bla. med rödbetor.

2010-12-05 @ 22:20:41
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Lena

Han är bara underbar när han poserar. Lite trött?

När blir det rr-prov?

2010-12-06 @ 00:11:06
Postat av: Inga Magnusson

Lena: Det står näst på tur nu med rr så han kan starta i elitklass, eventuellt i Eksjö i början på nästa år.

2010-12-06 @ 06:48:50
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Lena igen

Det blir två spännande dagar hos Smålands stövarklubb. Fina marker och mycket snö! Då gäller det att han är i fin form! Men Eksjö är nog ganska likt Värmland. Våra stövare från Västkusten hade oftast inte haft så mycket snö innan de kom på prov i Småland eller Norrland.

2010-12-06 @ 10:27:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback