Sökandet efter Kerstin Segerberg ...

... den 78-åriga f.d. prästen här från Sillerud upphör. Polisen ger upp, man har inget hopp om att finna henne i livet längre uppe på Glaskogen. Man har idag tisdag sökt med flera polispatruller och bandvagn, men inte funnit några spår av henne eller bilen. Tanken 'att hon skulle ha valt att åka någon annanstans faller på att hon hade en katt hemma hos sig, en katt som hon aldrig skulle ha lämna vind för våg för att resa bort.

Det är säkert ett klokt övervägande att ställa in sökandet, men känns ändå konstigt. Undrar varför man inte satte in hela räddningstjänsten, hemvärnet och frivilliga? Varför man ger upp efter enbart två dagars sökande? Många skulle ha ställt upp för att finkamma det här områdets vägar. Det finns människor som känner det väl, de som har jobbat i skogen här i många år. Bygden har ett antal traktorer med snöplogar som hade kunnat sättas in för att röja fler vägar och leta. Och kan hon ha tagit sig till något hus för att få värme o mat?

Tids nog får vi veta förstås. Och som sagt, det är säkert rätt beslut att inte leta längre, fast jag inte begriper det här.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8315787.ab

Kommentarer
Postat av: Mia

Så mycket funderingar och undran det blir när människor försvinner utan ett spår. Jag läste artikeln du länkat till och vad jag förstår så har sökandet inte pågått mer än något dygn. Det är väl med tanke på att hon tros ha varit försvunnen så många dygn som gör att de avbryter sökandet så snabbt - men visst kan man tycka att det är konstigt.

Postat av: Herta

Hemskt.

2010-12-22 @ 07:50:42
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: Inga Magnusson

Mia: Jag försöker tänka mig att man inte vill ha människor som kör fast i snön ute i vildmarken så att det blir något mer elände. Det handlar ju om ett naturreservat som är rätt ödsligt.

2010-12-22 @ 07:57:48
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Marie

Hos oss försvann det en dement dag i somras. Hon hittades dock efter 3 dygn. Hon hade ramlat ner i en grop i skogen och inte kunnat ta sig upp. Tack och lov var hon vid liv. Det är verkligen otrevligt när sådana här saker händer. Jag känner mig alltid sp väldigt illa berörd!

2010-12-22 @ 08:01:18
URL: http://www.mariee.se
Postat av: TT

Faktiskt känns det lite obegripligt för mej att dom inte letar vidare.

När ska man hitta henne då... till våren?

Har hon inte släkt och vänner som vill veta?

Vad hemskt om hon kört av vägen och blivit översnöad... usch.

2010-12-22 @ 10:29:50
URL: http://tyratok.blogg.se/
Postat av: Lena

Fasansfullt att sluta leta! Hon är gammal, kvinna och det är julbrådska, halt på vägarna och ont om resurser. Men det finns inga ursäkter för att ge upp! Vad säger ortsbefolkningen, kyrkans folk och alla som känner henne? Ska hon bli vargmat?

2010-12-22 @ 15:31:59
Postat av: anne

Det är så hemskt men sannolikheten att hitta henne vid liv är kanske inte så stora?

2010-12-22 @ 20:46:55
URL: http://annnne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback