Orsa Grönklitt ...

... har vi besökt, eftersom gubben skulle på utbildning här i samband med sitt uppdrag i länstyrelsens  viltförvaltningsdelegation, den som bl.a. ska leda det regionala rovdjursarbetet. Jag hängde med för att få ett par dagars semester i fina omgivningar och det fick jag verkligen.

Här bodde vi.  Men det var förstås inte vinter och snö som på bilden.

Här finns en länk till Orsa Grönklitt.

Det är en  anläggning för både sommar (björnpark, leopardpark, varghägn, "put and take"  med ädelfisk, fyrhjulingsafari, vandringsleder, stugbyar, restaurang, camping) och vinter (skidor nerför och längd, längdskridskor på sjö från Orsa till Mora). Det var massor av holländare som besökte orten, nästan enbart faktiskt. De gillar ju naturlivet med bärplockning på sommar o höst samt långfärdsskridskor på vintern.


Sibirisk tiger finns det att se i hägn.


Söta björnar finns också.


Det fanns otroligt många fina stugor upp på bergsluttningarna. Och en hänförande utsikt längst upp. Man såg ut över Orsasjön.
Vägen E45 (hur nu detta kan ha blivit Europaväg???) från Värmland upp till Dalarna är rätt ödslig på sitt sätt; långa raksträckor, höjder, blå berg i bakgrunden, stora skogar. Vackert på ett speciellt sätt.

 

 


Kommentarer
Postat av: Selma

Och då är det ändå tättbefolkat på den sträckan om man jämför med sträckan Orsa-Sveg. Ujja vad där är öde.

Postat av: Herta

Nu var det länge sedan jag var i Orsa Grönklitt, minns dock ett gäng björnar.

2010-08-17 @ 21:13:37
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: Inga M

Selma: Det säger min gubbe också som åker dit upp och jagar varje år. Nu ska han snart till trakterna av Sveg för björnjakt.Herta: Förr var det nog bara björnar men nu är det flera rovdjurshägn.

2010-08-18 @ 06:47:40
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Mia

Oj, så mycket fint. Björnungen och utsikten gillade jag skarpt.

2010-08-19 @ 06:57:38
URL: http://miatankar.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback