Kött - ingen klimatbov...

... enligt ny finsk forskning. Om 10 % av befolkningen blev vegetarianer (eller var det veganer?) så skulle utsläppen av växthusgaser bara minska med 0,7 %. Det är själva odlandet som ger utsläpp. Vi som äter mest viltkött, kan därmed gå omkring med ett samvete vitt som snö. ;-)) (Åtminstone i det avseendet!) Vår föda är ju inte ens beroende av odlingen utan kommer från vilda växter. Och älgarnas fisande är tydligen försumbart. Sen är det ju frågan om klimatalarmismen har någon saklig grund alls. Men det är ju en annan femma.

Kommentarer
Postat av: Selma

Jag lagar vegiskäk åt en klimataktivist och har understundom sagt att det är väl en viss skillnad på var i världen man bor vad som är smart att äta och inte. Geografi och säsong, tror jag på och önskar att jag hade tillgång till älg. För oavsett klimatet är det förbaskat gott att ha en älg i frysen.

Postat av: Lena

Det var veganer. Mikael Karlsson, SNF, har inte getts tillfälle att kommentera detta, såvitt jag vet. Och skönt är väl det, att slippa höra mer från honom som har haft fel ang. kossornas metanutsläpp.Låt dig nu inte luras av den massiva propagandan från amerikansk oljeindustri, som satsar miljontals dollar/år för att övertyga människor om att stora utsläpp av fossil koldioxid är betydelselösa.Så är det faktiskt inte! Så kallade kretslopp över miljontals år, exempelvis av koldioxid, påverkar självklart jordens värmebalans. Nu kan vi göra något åt det till rimliga kostnader. Väntar vi, kan det vara en irreversibel process. Vår generation klarar sig, men för en gångs skull måste vi tänka och agera nu för våra efterföljande generationers bästa. För första gången i mänsklighetens historia har vi faktiskt den möjligheten, just nu.

2010-04-12 @ 00:15:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback