Agenda

Igår kväll var det första kvällen med grillning. Vi satt nere vid älven tillsammans med goda vänner från Varberg som är här på besök och som bl.a.  hjälper oss med lite skyddsjakt på Kanadagås. De deltar också i  bäverjakt, bäver finns inte i Varberg, men det är massor här i vår sjö.

J. nedan gjorde ett klockrent dyk rätt ner i leran vid strandkanten. ;-) Om inte kepsskärmen funnits så hade hela ansiktet också varit lerigt.Kanadagässen finns också i stor mängd här, de betar av vallarna ner mot älven nästan totalt eftersom en flock på till slut ett 20- 30 tal betar hela säsongen. Nu har arrendatorerna uttryckt ett bestämt önskemål om decimering av antalet eller åtminstone en skyddsjakt som skrämmer iväg dem periodvis för att rädda en del av gräset. Det ska gå kvigor där. Gässen  går på badplatsen i närheten också  och förorenar. Roland satte ut folk runt älvmynningen och man lyckades i alla fall nedlägga fyra stycken. Nu är det inget man spontant känner för att tillaga, men Kjell i Signebyn kommer att försöka. Resten blir väl rävåtel.


Idag söndag så ska vi till Årjängstravet. Roland ska dela ut  pris i ett lopp. Och jag behövde äntligen få komma ut och röra på mig. Det har blivit alldeles för mycket stillasittande en period.


Kommentarer
Postat av: Selma

Kanadagås har jag aldrig hört någon som ätit. Märkligt annan gås ska ju vara delikatess. Rävarna ska ha de också.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback