Ät inte Omega 3-tillskott under influensaperioden...

...säger forskaren Magnus Lindskog. Det finns forskning som indikerar att de annars så nyttiga fettsyrorna hämmar kroppens försvar mot just virusinfektioner.

Det låter märkligt, men när jag läser runt om det hela så verkar det vara så att man på rätt goda grunder kan misstänka att det är så. Lindskog säger också att det saknas klinisk forskning som stöd men att han går på försiktighetsprincipen och avråder från att ta Omega 3 just nu.

Anledningen till att jag sökte fakta om detta var att en förälder berättade igår på Öppet hus på vår skola att han inte längre ger sitt barn Omega 3 av den anledningen.

Kommentarer
Postat av: kicki

Tack för dina goa kommentarer på min blogg, jag blir alltid pigg och glad när jag ser ayy du skrivit...jodå kvällen gick väl bra, la mej kl 21.00 och somnade efter det nya djungelprogrammet på 4,an...ja vad skall man tycka om det, massa av läskiga maskar och ormar...får se om man orkar se det ikväll..Idag skall jag åka till Filipstad med min syster några timmar, vi skall träffas hos vår syjuntekompis där och det skall bli mysigt, äta gott och babbla bort en stund, vår vän från norge kommer också, hon som är gift med Staffan som Peter är och jagar hos. Hon är ju lika ensam som mej när de jagar nu, men hon får betydligt längre och åka än mej...men det skall som sagt bli kul då vi inte setts sedan midsommar. Jag har inte hört något från gubben sedan onsdag så jag vet inte hur jaktlyckan har gått...men de har säkert skjutit en hel massa ripor till Mille Mari Treskovs fester...

Ha det så bra min vän och en mysig lördag. kram på dej

Postat av: Lena

Jaha, inget är som i förra århundratet om vi ska följa alla goda råd. Nya vanor överallt. Nu gnuggar vi våtservetter när vi varit i affären (i brist på handsprit), hälsar japanskt eller med handen över hjärtat som amerikanska presidenter eller bara vinkar. Vi håller ett säkerhetsavstånd på 1,5 m när vi pratar med grannen. Och låter bli Omega 3.Hoppas det hjälper! I så fall är dessa nya vanor bara bra i en tätbefolkad värld med många nya infektioner i snabbt omlopp runt klotet. Väldigt mycket bättre än många vaccinationer eller att bli sjuk.2009-09-12 @ 09:54:09
Postat av: Mia

Det är mycket man ska ha kunskap om vad gäller kosten... men jag fortsätter med blandad kost...

2009-09-12 @ 10:22:20
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Inga M

Kicki: Tack för vänliga ord, de värmer! Du kanske blir bjuden till Treskovs på ripa! :-)Lena: Jag skrev om det i något inlägg att vi fortfarande hanterar umgängesformerna som om vi vore bönder i 1800-talets Sverige och inte medborgare i en urban, tät och global gemenskap på 2000-talet. Det är dags att vi uppför oss civiliserat, som japanerna. De har ju verkligen en tradition på att leva ett icke- smittspridande liv.

2009-09-12 @ 10:26:11
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Inga M

Mia: Det är inte omega 3 i kosten som han avråder från, utan tillskott av omega 3. Tack o lov!2009-09-12 @ 10:29:04
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Lotten

Alltså, jag är alltid så långsam och skeptisk så jag hinner aldrig haka på sådana där saker förrän det kommer motsatt besked, dvs att man inte ska ta det. Tillskott till barnen vågar jag aldrig ge utan att det sker på läkares rekommendation (jag tror fortfarande på att de vet vad de pratar om...). Och för egen del ska det alltså gå rätt långt innan jag provar tillskott.

Det här tycker jag återigen är en sån där sak som man inte kan veta vad som är rätt att göra.

2009-09-12 @ 12:08:04
URL: http://blottenblogg.blogsome.com
Postat av: Inger Maryissa

Själv äter jag aldrig Omega3 eller 6 som kosttiskott.

Tror att det räcker med Olivolja och Rapsolja som jag använder mycket, och smör med Omega.

Tror att om man äter allsidig kost så får man i sig det mesta man behöver.

Visserligen tar jag vitamintillskott Mitt Val 55+, men halva dosen om dagen.

Plus vitlökstabletter, eller färsk vitlök i maten, som kan vara bra för hjärtat

och som jag tror även mot förkylningar och jag äter detta speciellt i förkylningstider tillsammans med en extra dos C-vitamin.

men det får räcka när det gäller kosttillskott.

Ha en fin helg.

Kram

2009-09-12 @ 15:12:12
URL: http://ingermaryissa1.blogg.se/
Postat av: Thalina

Man blir inte klok på det här med svininfluensan.Ena dagen ska man ta 3 sprutor och nästa dag räcker det med en.Så är det inte farligt alls för att i nästa stund vara dödligt.Snart vet jag inte vad jag ska tro.

Ha en fin kväll kram Thalina

2009-09-12 @ 16:18:34
URL: http://thalina.blogg.se/
Postat av: Inga M

Alla: Jag brukar äta kosttillskott eftersom jag inte dricker mjölk. Då behöver jag bl.a. kalk och så c-vitamin. Sen blir det lite annat också, B-kombin och multivitamin. Men säkert handlar det mest om att tro på något.När det gäller svininfluensan så blir det mycket skrivet i tidningarna men man får nog ta det med en nypa salt. Långt ifrån allt har varit korrekt.

2009-09-12 @ 16:31:30
Postat av: LL igen

Jag har missat eller glömt ditt inlägg om civilisationer och jämförelser med japanska seder.

Det är ju inte första gången du och jag är inne på samma tankegångar. Rätt härligt!

2009-09-12 @ 18:49:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback